Bona Tarda, i bona tardor!!!. Doncs anem a parlar de com creiem que pot ser aquesta tardor, recordem que va començar aquest diumenge i finalitzara el 21 de desembre què és quan comença l’hivern. Per fer-ho com no podia ser d’una altre manera utilitzarem els models que utilitza la NOAA. Aquest model està acoblat, és a dir, té en compte les interaccions entre l’oceà, l’atmosfera i la terra. La NOAA quan els publica utilitza la mitjana mensual, aquest serà el primer model que veurem però desprès mirarem per exemple d’avui sortit del forn el dades del model CFSv2 dels EUA: aquí, les mitjanes i anomalies mensuals permeten un tractament més complet que el CFS Daily. Aquests execució estan disponibles un dia més tard amb una actualització cada 6h a 16h, 22h, 4h i 10h. Per tant són models que a major proximitat de la previsió mensual poden ser més fiables que els de la mitjana mensual, però equivocar-se molt més o millor dit allunyar-se del resultat real a major llunyania.

Comencem doncs per les temperatures i agafem el model NOAA mensual (el que ells presenten), diaris, televisions i tots els gran gurus de la meteo (badades en resultats de mitjana mensual). Temperatures Octubre les que toquen, Novembre les que toquen i desembre per poc les que toquen. Per tant estaríem davant d’una tardor de tota la vida (no les de l’última dècada que han sigut moltes estiuenques!). Mirem ara el CFSv2 presentades un dia desprès del CFS Dalily, d’aquí jo agafaria és més probable un octubre més fred (uns dos graus menys), un novembre i desembre en mitjana. Per tant la diferència ara per ara seria que el model diari AVUI veu l’octubre més fred mentre la mitjana mensual el posa amb el que tocaria.

Anem al bloc de les precipitacions i seguim idènticament la mateixa estructura. La NOAA en el seu calcul de mitjana mensual, ens diu que octubre, novembre i desembre seran tres mesos en mitjana és a dir plourà i nevara el que toca o com hem dit abans el que tocava ja que fa uns anys que això no passava, com podeu veure no serà el mateix a tota la península, en el model diari en el tema de les precipitacions moltes vegades els girs són força importants, però mirant una mica cada dia ara per ara pintarien un octubre més plujós que en mitjana i un novembre i desembre en mitja. Apa molt bona Tardor a tots i com sempre gràcies pels rolletes Àlex !!. Salut i Meteo