Per fi tindrem moviment amb pluja i neu al Pirineu, aquest seria el resum ràpid de la previsió. Demà a partir del migdia ja tindrem un tastet de nevades al Pirineu ( a la resta del país no s’esperen precipitacions) ja que la cua d’una bossa freda en alçada provocara nevades més a l’occidental que l’oriental, la cota començaria als 1700m i s’estabilitzara als 1600m fins mitjanit on parara, parlem de nevades de poc gruix uns 5 cm com a molt però que d’on venim ja és una festa!.

Una bossa freda començara a entrar per Galícia dijous a la matinada, i la tindrem de ple a casa nostre ja dijous al migdia amb isos de -22 a 500hp amb alçada geopotencial de 5520m i entre 0 i 1 grau a 850hp amb una alçada geopotencial baixa uns 1420m.Això farà que la cota comenci a uns 1600m de matinada per ja situar-se als 1400m al migdia i a la tarda vespre baixar fins els 1100m o potser els 1000m.

Dijous anirà entrant la precipitació d’oest cap a Est, però tindrem que anar amb molt d’ull a la formació d’una meseobaixa, que portara precipitacions molt fortes a les balears,  el vent que serà de nord i per tant el mestral i la tramuntana li fotran molt ! fara un buit, just sobre Mallorca que provocarà precipitacions importants. Ara per ara la nevada pot ser quantiosa Pirineu occidental, hi han models que parlen de fins 50cm, molts llocs entre 10 i 20cm agafant Nord D’Andorra  i pre-pirineu sobretot Tuixent podran rebre nevades una mica maques potser entre 15 i 20 cm. Al Pirineu Oriental és on s’esperen menys potser Molina pot rebre 10cm una mica més, tot dependrà de la posició de la meseobaixa (baixa petita en el seu radi d’acció) si és col·loca una mica més a sota pot fer girar vents de llevant i per tant la costa i Pirineu oriental poden rebre més, aquest és el dubte que tinc ara per ara. Anirem fent seguiment. Salut i meteo