Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

La segona Quinzena de Gener serà la clau SSW CSE

Bona tarda:

 

Quin desembre!!! Completament zonal, Anticiclònic i amb temperatures escandaloses. Ara per ara el fotut anticicló el tindrem fort fins mínim 3 de gener,  les temepratures seran més d’hivern, no gaire cosa ja que a capes mitges 850 hPa (uns 1500m) i capes altes 500 hPa (uns 5.500m) no tindrem una normalització quasi fins el 5 de gener on algúns models i no tots marquen una mínima entrada freda, com aquell que diu, el resquilló de l’entrada contundent freda que tindrà tota l’Europa Oriental amb pics de -12 a 850hp. Estem parlant a 168h per tant en un tram de baixa probabilitat, el que passa és que no hi han ingredients que mostrin una variació notable. Un altre tema, és la precipìtació! per plorar, realment no es veu ni gota quasi fins ben entrat el gener. Per mi la clau, i tot i les critiques rebudes , (visionaris, gent que solament veiem escalfaments…)pot ser l’escalfament súbit estratosferic que estem tenint (de fet ja s’ha produit), una vegada finalitzi, s’ha de veure sobretot s’hi  ha la reverssió del vent zonal i quina afectació pot tenir el trencament del vòrtex a nivell troposferic. Molts models el donen per finalitzat final desembre principis gener, això donaria uns 15 dies per veure la seva afectació. Per tant si mirem algúns indicadors em fan pensar com ja vaig comentant des de finals de desembre, que fins la segona quinzena de gener no tindrem l’autèntic moviment hivernal, i per tant que tindrem el sarau esperat. Mireu per exemple índexs com el AO i NAO, ens mostren disperssió ,però ja amb ensembles negatius tant en el AO (possibles entrades fredes) i el NAO (fonamental amb les precipitacions). Si realment tinguessim el trencament del zonal podriem tenir un hivern dels macos. Apa sigeu bons i molt bo fi d’any i millor entrada del 2019. Salut i Meteo

1 comentari

  1. Tomas Rodriguez

    GRACIES ALEX.AQUI AL TARRAGONES.ESPERANT.QUE TINGUIS UNA BONA ENTRADA D’ANY.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑