Bon dia!!! Per fi desprès de més de 30 dies d’anticicló avui ens arriba el primer canvi de temps. Realment ,fem aquest post perquè com aquell que diu portem des de principis de febrer sense poder dir res. Serà un front atlàntic, en un primer moment amb vents de sud-oest això farà que la cota al llarg del mati sigui alta entre els 2200m i els 2000m fins a la tarda vespre on ens entraran ja vents del Nord i serà aquest “xoc” de masses que ens fa pensar que a la tarda pot haver-hi alguna calamarsa o ruixat cap el litoral, el que anomenem en meteo una linea de convergència.

Això farà que a la tarda l’inestabilització serà més gran, és quan esperem les nevades més grosses, on més pluja i neu rebrà serà el vessant sud, en un primer moment en forma de pluja, i ja entrada la tarda en forma de neu de les 18h a les 22/23h és quan espero més precipitació. La cota cap les 18h estarà entre els 1900/1800m per arribar a la matinada de dijous cap els 1200m veig difícil baixi més. Us deixo mapes segons model meseoescalar WRF-NMM a 5 graus de resolució (cada 5 km). Podíem dir que en alguns punts del Pallars, i sud del Pirineu fregaran els 50 litres i en la vessant sud ens mouríem entre els 5 i els 20. A la costa en principi serà més anècdotic però ull amb aquestes lineas no seria la primera vegada de veure un ruixat fort.

Acumulat precipitació

Dijous entrara el mestral i la tramuntana i en principi solament s’espera alguna feble nevada cap el vessant més sud, garrotxa alguna precipitació i punts de l’emporda però ja entrada la tarda. El cap de setmana sembla entraria de nou el zonal i per tant seria estable, i amb l’ull ficat al 13 de març cap endavant. Salut i Meteo