Desprès de molts i molts dies d’Anticicló per fi sembla que aquest divendres li direm goodbye per uns dies, el que podem assegurar és que tindrem una entrada freda que començara aquest divendres i que s’intensificara notablement el diumenge. I a partir d’aquí disbauxa modelística però els dos grans mostrant una possible llevantada a partir de dimarts nit quasi fins dijous, com podeu imaginar completament verd per parlar de dijous de la setmana vinent a més de 7 dies!!

Primera parada divendres, un front fred ens afectara obrint les portes a vent del nord i per tant a una nevada que bàsicament es centrara Pirineu occidental i potser punts oriental però dependrà molt de la posició del jet que fins unes hores abans no ho sabrem. A tall d’exemple us poso evolució precipitacions model Icon i acumulat model Arpege, però repeteixo que encara es tindrà que perfilar.

Divendres arrancaria al mati amb una cota vorejant els 1600m però ràpidament anirà baixant fins situar-se als 900/800m a la nit, amb el transit d’una front fred que portara isos associades de fins a -30 i que passara de forma ràpida.

Dissabte sembla el dia més tranquil, però serà fred i la baixada de temperatures a alta muntanya es notara, exceptuant els llocs amb boira on aquesta al desaparèixer la temperatura pujara.

I diumenge ara per ara dels dies més complexos, el que sembla més clar és que l’aire fred es reforçara fins i tot amb isos de -30/-35 a 500hp segons models i isos que podrien arribar als -6 segons altres a 850hp, models com el GFS posen una mica de neu a l’occidental i poca cosa més com Icon , però en canvi models com l’Europeu ens posarien precipitació i neu a cotes relativament baixes de 500m fins a 400m al llarg d’aquest dia, a tall d’exemple mireu mapa neu acumulat.

Situació a seguir ja que a partir d’aquí possible llevantada entre dimarts dijous amb nevades i plujes molt quantioses però clarament ara per ara és parlar per parlar perquè és impossible poder afirmar res.