Bon dia meteofrikis!!!

Ho se vaig tard, però és que tenim una situació meteorològica per llepar-se els dits!! Storms mode on, és a dir tempestes a la vista!!!. Anem a intentar treure entrellat de tot plegat centrant-nos en dos punts, possible convecció & energia cape i els vents clau per entendre com passarem d’uns vent del sud amb xalocada, afectant en un primer moment terres del Ebre i Oest de tota CAT , per a mig mati amb l’arribada de l’aire fred entrar vent del Sud Est que xocara amb un mestral que apareixerà de la nada degut a l’arribada de la baixa i el seu gir ciclònic.

Avui tarda de tempestes al NO peninsular, a mesura l’aire fred es vagi aproximant tal com mostra imatge 1, amb vents de Sud Oest a tots nivells amb divergència a capes superiors (obertura de les isohipses) nivells de cape de 1000/2000 ja tenim el PAM!! Així ho mostra estofex posant nivell de severitat 1.

  1. Una idea de la situació de tempestes que tindrem demà, primer moment terres Ebre & oest país, per migdia amb arribada aire fred , aparició fuet convectiu & tempestes com sempre irregular però l’idea seria NE cap amunt , estem en una situació complexe ja que no és un front de llevant amb un típic moviment, per tant tempestes que poden ser molt variables. Us mostro energia CAPE (capacitat de pujar l’aire cap amunt formant grans núvols tempesta) i precipitació en mm/h els famosos mapes convective overview visó convectiva.
  2. Fem una primera aproximació a les precipitacions, aquí la clau serà entendre el “xoc” dels vents, amb lineas de convergència, aquestes es produiran amb l’ arribada de l’aire fred i gir de vents a mestral & sud oest costa, escombrant la xalocada i provocant aparició fuet convertiu cap el migdia, al mati amb “xalocada”,rebran molt terres del Ebre pujant per tot l’oest de Catalunya, fins arribar al Pirineu occidental,
  3. El vent en alçada ens fa entendre que pot passar, mireu aquest mapes a 500 hp(5500m) clarament vents de sud provocant xalocada i pluges important terres Ebre, quant arribi aire fred gir ciclònic, farà entrar mestral, “xoc” de vents lines de convergència & fuet tempestuós mode on

A la meteo del nerin i el van der laan farem programa especial a les 12h del migdia, fem aperitiu junts!!, aquí us deixo el canal per si us voleu subscriure:

https://www.youtube.com/channel/UCB0aet5e-BJnxfSFinAqD8g

Obrim seguiment!!!Salut i meteo!!!!