Com cada mes, fem una ullada als dos grans models estacionals que intenten predir com serà el mes de forma general tant a nivell de temperatura com de precipitació. Com sempre utilitzem el model Americà de la @noaa basat en el model CFS a llarg termini, i el model Copernicus basat en el model Europeu ECMWF. És important dir agafats en pinces, fàcilment comprovable que el seu nivell de probabilitat moltes vegades és força baix però no deixen de ser eines útils i valorables.

Model Americà:

Aquest model ens presenta un mes de Novembre bo a nivell de temperatures i una mica dolent a nivell de precipitacions. Les temperatures estarien en mitjana a tota Catalunya i més o menys la meitat nord peninsular no la part sur de la península Ibèrica que estaria per sobre.. En quant a precipitacions el model presenta una versió no gaire optimista a la meitat més occidental del país (ponent) exceptuant la costa catalana que estaria en mitjana, però la part més occidental del país amb anomalies positives és a dir amb menys precipitació de la que tocaria. El model presenta que la península ibèrica estaria majoritàriament amb anomalies de precipitació molt importants.

Si fem miradeta del model CFS en la seva previsió per setmanes podem veure com a partir de la segona setmana el bloqueig de la primera quedarà tancada i sobretot la segona quinzena i especialment última setmana podem tenir molt moviment. Tenint en compte aquesta situació ens fa ser força optimista aquest mes sobretot la segona quinzena.

Model Europeu, Copernicus:

Aquest model, preveu temperatures per sobre la mitjana meitat més occidental del país i precipitacions per sota mitjana a tot el territori marcant clarament una anomalia de precipitació, per tant una versió molt poc optimista. De fet ja portem diferents mesos amb divergències notables entre els dos models,

Com veieu (previsions meteocat model copernicus) el model preveu que Catalunya estaria per sobre la mitjana, com la majoria del continent Europeu i solament es lliuraria les illes britàniques que estarien en mitjana i alguns punts de Portugal. La península majoritàriament amb anomalies de precipitació fins i tot notables . En quant al continent un escenari molt irregular la part més nòrdica amb més precipitació, diferents punts en mitjana i cap el sud moltes anomalies positives.