Bona Tarda:

Estem a les portes de la tercera nevada en dues setmanes al pirineu. Ara per ara encara queda definir la posició exacta de la baixa, i sobretot la possibilitat de creació d’una meseobaixa que podria donar precipitacions molt més importants tot i ser d’una àrea força reduida. Us deixo imatges de l’escalar Arpege aquest és més moderat en les previssions posant solament per la zona de Boi Taüll uns possibles 40cm, uns 20 cm zona Andorra i potser zona Nuria podria rebre una nevada també important d’uns 20 cm, la resta pirineu oriental més anecdotic. Els de meteoexploración basats en el model WRF van més forts. Com sempre en aquest casos recomano seguir el seguiment, ja que el possicionament de la bossa freda en alçada ara per ara uns -25 a 500hp i uns 2 a 4 a 850hp amb una alçada geopotencial d’uns 1420m fan uqe la cota pugui oscilar força segons posicionament final. Seguim en una situació de traca, i si mirem meteograma les temperatures es mantindran per la linea baixa o les que toca en novembre sense cap calorada ni frelorada a mig termini, estariem parlant quasi fins el 18 de nov i amb possibles precipitacions. El índex AO segueix tenint ensembles negatius i això afavoreix el despenjament de bosses fredes des de terranova que juntament amb les altes pressions escandinaves ens porten tot aquest moviment. Salut i meteo