Bona nit:
 
Situació de Aiiixxxx total, quina setmana que ens espera i quin cap de setmana. Anem per parts desprès de la xalocada d’avui, canvi de cromos llevantada i freda!!. Comencem un segon episodi que arranca dissabte tarda. Estem davant d’una situació retrograda en meteorologia, que vol dir?? Doncs que dissabte començara a entrar, i especialment diumenge a la matinada una bossa amb aire fred en alçada uns -25 a 500hp que vindrà d’est i anirà cap l’oest, perquè ens entenguem de Catalunya cap a Galícia, no lo clàssic de Galícia cap a Catalunya, per això diem retrograda perquè no és el moviment habitual. Al vindre de l’est passara pel mar i al portar bossa freda doncs tot dit : NEU i pluja!!!. Anem ha intentar explicar el que veiem. La festa començara dissabte de moment la cota alta uns 2200m baixant, sempre cota més baixa d’oriental a occidental ,per entendre’ns al reves de sempre, cota més baixa vallter i Molina i més alta Baqueira. A la tarda nit de dissabte la cota ja es situara als 1600m al Pirineu oriental i uns 1800m al occidental. I serà a la matinada de diumenge on esperem la nevada més contundent fins al mati baixant fins els 1500m i no descart-ho els 1400m. Diumenge rebrà molta aigua de nou tot el NE per tant molta pluja de nou. Podem tenir acumulacions de més de 50cm al Pirineu oriental, per treure la baba. Aquesta situació es mantindria encara una mica dilluns. Dimecres tindríem un nou episodi de nevades ,amb molt més aire fred, això si els vents ja serien del Nord amb lo que la part nord del Pirineu seria la més beneficiada, i mirant a la llunyania aiiixxxxxx la bestia del l’est que vol treure el nas. Buffffff quina situació!!!. Com sempre Salut i Meteo!!!