Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Possible Invasió freda de ple Hivern a finals de Novembre

Bona Tarda:

Anem a ser una mica més rigorosos en l’anàlisi de la situació que comencem a tenir tot just i de forma tímida tocant la porta (no per lo bestia sinó per la probabilitat que passi). Tot sembla indicar que a finals de mes, tindrem, possiblement una invasió freda molt notable a tot el continent europeu, amb fred de ple ‘hivern, com ens afectara? Impossible determinar res, podem fer dentetes amb els mapes que surten avui, jo ja ho he fet !!,posant sortides molt i molt maques i gèlides jejeje, però compte són sortides deterministes , recordeu n’hi han 4 al dia model GFS i dues model Europeu ,en poques hores tot pot canviar. Aquí l’únic que podem fer és mirar els models a gran escala, no locals en forma de país, i veure tendències. Tornem a parlar de l’índex AO sempre és l’indicador clau (entre molts d’altres) per entendre si pot haver-hi un desembossament d’aire gèlid important. Us recordo post on ho explico : https://alexmeteo.com/…/el-vortex-polar-i-lindex-ao-indicad…/ Mireu les imatges d’avui que us poso, ensembles completament negatius, pressió a la baixa possible sortida, i anomalies positives en l’hemisferi nord (primera imatge). A partir d’aquí hi han models que marquen l’arribada del fred des del tren siberià, d’altres marquen una continental àrtica, torno a dir impossible dir la seva magnitud i afectació. Tindrem que seguir amb atenció circulació del JET ens pot donar moltes pistes. Apa obrim seguiment quasi a més de 300 hores, moltíssima gent parlarà de meteoficció , de que no val la pena mirar i dir res ara per ara, però sincerament és la clau per poder entendre a gran escala la meteo. Per últim us deixo meteograma , ja veieu la separació de lines que hi han , indicador de dispersió i de probabilitat baixa (qualsevol escenari). Salut i Meteo

4 comentaris

 1. Pere Vivas

  I lo bonica que és la meteo ficció…….
  Espero que finalment passi lo de sempre, clavar la i tancar boques.

  • alex

   Moltes gràcies Pere!!! Ets un crack!

 2. Francesc Balaguer

  Grácies,et conec pel teu twitter, ets el millor compartint els teus coneixements meteorològics

  • alex

   Moltissimes gràcies!!! De veritat, molt agraït!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑