Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Previsió 29/01. Seguim amb tendència hivernal.Cap de setmana amb fred fort!

Bona nit:

Nevada espectacular al Pirineu tant en la seva part occidental com en la part oriental. Bé i ara que? Aquesta matinada de dimecres 30 es reactivaran les nevades, més o menys fins a mig mati, en principi s’esperen acumulacions més discretes i sobretot més en l’occidental que l’oriental. Us deixo mapa orientatiu model WRF-ARW que donaria uns gruixos màxims de 15 a 20cm. La cota seguira sent baixa entre 600/800m.

A partir d’aquí fem un cop d’ull al meteograma: Us poso el de Barcelona que ens serveix per veure la configuració sobretot de temperatures a uns 850hp (uns 1500m, encara que aquest dies estarà sobre els 1320m, alçada geopotencial baixa). Si mireu dimecres serà un dia de transició, fred però que a partir del vespre una massa més càlida poc a poc anirà substituint la massa més freda que tenim. Per exemple dijous matinada tindrem entre -2,0 al Pirineu però a les 9/10 del mati ja estarem entre 2/4 graus a 850hp.

Mentre que a 500hp (uns 5.500m més baix també aquests dies ) passarem d’uns -22 a -18. Si tenim en compte que dijous especialment matinada s’esperen precipitacions Pirineu i zones del nord oest català, i especialment divendres matinada agafant sud, cat central i pirineus (on menys nord-est), tindrem una cota relativament alta, de mitjana us diria que uns 1700m ,a tot el Pirineu ,però ja sabeu que varia en funció del lloc de la precipitació…I a partir d’aquí #gasssssss cap de setmana inclòs divendres tarda/nit que pot caure molta i molta neu, agafant dissabte i diumenge, es tindrà que precisar i amb una cota pel terra per dir algo dic 200m.Mireu el mapa de previsió a 5 dies gruixos de 50cm a 1 metre acumulats en molts punts de la serralada, bestial!!!!

I atenció : divendres sobretot a la tarda, se’ns tira una bossa freda polar Àrtica amb valors que portaran de nou a un cap de setmana molt fred d’hivern guapo: Valors de fins a -34 a 500 hp i de -4 a -2 a 850hp sobretot entre dissabte i diumenge. Amb valors que podrien fregar els -13/-15 a uns 1700m al Pirineu i a la costa fregar els 2 i 0, sobretot diumenge. Com podeu comprendre estic parlant a moltes hores i és el que marquen els mapes a dia d’avui. Bé Àlex nevara a Barcelona, Lleida, Tarragona , Girona i totes les poblacions que tingueu al cap???? A veure ara per ara podrien haver nevades de caràcter anecdòtic sobretot dissabte a la tarda i on més números sector Nord-Est, tot dependrà de la col·locació de la baixa, tot i això a tantes hores vista, no descart-ho petits moviments que amb la massa freda que tenim i tant aire fred poguessin formar una meseobaixa que portes sorpreses blanques a cotes molt i molt baixes. Queda un món i sempre ho dic amb les precipitacions fins unes 48h no se sap. Seguim amb el dinamisme hivernal i com veieu en tenim per dies. Salut i Meteo

pd: Anirem actualitzant la prèvia quan ja veiem les coses més clares sobretot cap de setmana

3 comentaris

 1. Andreu Sot Manera

  Gràcies crack, llàstima que no hi serem per veure-ho?

 2. Mari

  Bones Alex.
  Hi ha previssio de vent aquest cap de setmana a la Cerdanya??
  Gracies

  • alex

   Perdona la tardança en respondre, ara és obvia la resposta si ;)))

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑