Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Prèvia 24/01 L’hivern ha vingut per quedar-se!

Bona nit:

A partir d’aquesta matinada, tornen a vindre les nevades al Pirineu, si mirem el mapa isòbaric mireu les lineas que juntetes estan: Això ens explica tres coses que ens passaran. 1)Neu a partir matinada de divendres a una cota molt baixa uns 700m, al migdia parara i a la tarda tornara a nevar, una mica més feble però amb una cota més alta calculo 1300/1400m, 2) De nou fort vent de nord  important (temperatures fredes!). 3) Observeu com les lineas blaves van a petar a Menorca, temporal marítim dur, calculo oles d’uns 6/8 metres

Us deixo mapa previsió de neu segons model WRF-ARW: De 10 a 20 cm.

Dissabte ens visitara una petita cunya anticiclònica, això farà que tinguem un dia fantàstic de solet, i bon temps amb una lleugera pujada de temperatures que sincerament a alta muntanya poc es notara. I a partir d’aquí tenim sarau, diumenge migdia i sobretot tarda i ja dilluns ens entra de nou des de terranova una nova baixa que amb el seu recorregut recollira humitat del mar (en el cantàbric tornaran a rebre nevades i precipitació important). Si mirem de nou les lineas isòbariques observem com totes les lineas blaves passen damunt del mar carregant-se d’humitat i al venir de nord arrosseguen aire fred.

Observeu com el jet tot i acostar-se no serà de tanta magnitud ni perpendicular com amb l’episodi que hem tingut aquest 23 gener, per tant la nevada al Pirineu oriental serà més discreta, però nevara.

Tornarem a tindre aire fred a sobre tant a nivell de 500 hp com de 850hp, podríem fregar els -30 i en els 850 hp oscil·lar entre els -5,-4,-2,-1 per tant tornarem a tindre fred. Sembla que sobretot dimarts tindrem l’embossament d’aire fred a sobre i la cota es podria desplomar a 300m o potser menys. Però ara per ara sembla que les precipitacions quedarien retingudes a la serralada pirenaica, tot i que pot canviar ja que estem parlant a unes 100 hores vista i les precipitacions ballen molt.

I ara el possible aiiixxx la patata calenta, ja fa dies que sembla que pugui ser a principis de febrer, una clatellada de veritat, amb neu a cotes molt baixes i precipitació, estem parlant a més de 222h per tant incertesa absoluta, però ja sabeu que sóc el fan número 1 de la #meteoficció i que hi han peces que apunten a poder passar (per això ho dic). Els mapes apunten que els primers dies de febrer impossible saber si és el 1, , 2 o el 3 podríem tenir una invasió polar marítima, amb la formació d’una baixa espectacular que com aquell que diu es centraria en la península. No cal dir que el còctel podria ser explosiu.Solament us puc assegurar que ho seguirem. Una vegada més gràcies a tots pel seguiment i continuem. Salut i Meteo

1 comentari

  1. Miquel

    Moltes gràcies mestre, estic segur que tornareu a fer diana. Ja ens heu donat la trempera meteorológica un altre cop. Salut i gassssss!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑