Bona nit:

A tots els amants de la meteo sembla que aquesta primavera, vol continuar amb el dinamisme que ha mostrat abril i març i potser entrem juny en plan dragon kan. Anem a pams, intentem explicar el perquè d’aquesta situació i com sempre ens seguirem fixant amb dos índexs que ens poden donar una idea del temps que podem tenir el AO (https://alexmeteo.com/2018/11/06/el-vortex-polar-i-lindex-ao-indicadors-dinvasions-fredes-al-continent-i-a-casa-nostre/) que ens marca si és negatiu (per sota zero) l’arribada de bosses fredes des del pol , i el índex NAO (https://alexmeteo.com/2018/11/08/index-nao-hiverns-secs-i-temperatures-elevades-o-freds-i-tempestuosos/) que ens mostra si és negatiu que les altes pressions les tenim en latituds més baixes i per tant afavoreix alçades geopotencials baixes i formació de baixes. Doncs seguim tenint el AO i el NAO negatius, i els ensembles (lineas vermelles, diferents models de probabilitat) la majoria estan per sota el zero per tant afavoreix l’aire fred i les baixes pressions.

Demà encara tindrem una mica de tramuntana, per tant les temperatures encara es mantindran a ratlla, i poc a poc aniran pujant fins arribar a tindre temperatures que entre dissabte i diumenge podrien tindre anomalies positives entre4, 6 i 8 graus, el que significa més de 4, 6 0 8 graus del que tocaria en mitjana, resumint calor d’estiu, cap de setmana de platja , de terrasses, cervesetea i disfrutar a l’aire lliure.

A partir d’aquí entra la meteoficció, com tots sabeu els trams on la probabilitat baixa molt, per tant correm més risc d’equivocar-nos, però els que em coneixeu és el que personalment disfruto més. Si mirem el model de probabilitat conjunta (GEFS) ja ens comença a mostrar la possibilitat d’entrada freda i possibles precipitacions, tot i que en la mitjana i la majoria dels models encara no ho mostren. Es tindrà que seguir com és lògic, però ja fa dies que hi han sortides deterministes que van marcant precipitació que podria ser maca dijous o divendres i una baixada molt notable de les temperatures amb anomalies en negatiu podent fregar els 8 graus a 850hp (uns 1500m) associats amb una bossa freda en alçada d’uns -20, i això és molt aire fred per ser un 8 de juny a tall d’exemple podríem tenir una cota de neu entre 1500/1700m. Moltes vegades la repetició d’un patró en meteo marca cada cop una possibilitat més gran (tendència) tot i la distància. Ara per ara és absurd de parlar de neu, pluja fred és un escenari que es comença a dibuixar on encara les peces no es poden quadrar fins arribar a les 120 hores famoses. Com sempre Salut i Meteo