Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Previsió 4/6. Tempestes i Baixada de Temperatures

Bona Tarda:

Podríem resumir la situació meteorològica en una simple paraula de moment l’estiu no ve, és a dir la fuetada de calor, es farà esperar i fins i tot tindrem episodis amb temperatures més baixes de les que tocaria ,quasi fins la primera quinzena de juliol. Demà ens entra una bossa freda per l’oest de la península, però en un primer moment la baixada de temperatures serà cap el Pirineu i ponent , en canvi a la costa litoral i sobretot al sud entrara el mestral a partir del migdia el que farà disparar la temperatura fins als 30 graus en alguns punts de la costa sobretot migdia i tarda, a partir de la tarda i ja entrada la matinada tota la massa freda afectara al territori.

Les tempestes començaran a créixer cap el migdia i afectaran comarques de ponent, interior Catalunya i sobretot Pirineu, quant més occidental més precipitació, us deixo acumulacions segons tres mesoescalars Arpege, Arome i WRF com veieu no són ni molt ni menys unanims i alguns donen més i d’altres menys, amb activitat tempestuosa costa definir on sortiran els bolets, fins i tot els de Estofex ens posen un radi elevat de probabilitat de tempesta, en cap cas severa, un indicatiu no l´únic però indicatiu és l’energia CAPE : energia per fer pujar les bombolles d’aire cap amunt , quanta més energia més amunt i més creixera el bolet ,per tant més força tindrà la tempesta. Us deixo post on explico com funciona lo del CAPE: https://alexmeteo.com/2018/07/25/explicacio-index-cape-importancia-per-entendre-les-tempestes/

En quant a les temperatures, us deixo tres imatges que ens expliquen la situació, anomalies de temperatures ara i anomalia de temperatures dimecres a la nit (pirineus fins 10 graus menys!), com veieu la temperatura progressivament anirà baixant i sobretot notarem la refrescada a la nit i ja entrada la matinada de dijous, exceptuant el ponent i els pirineus on ja a la tarda començara a devallar notablament. ara per ara el cap de setmana més fresca, això si de moment sembla sec, més endavant farem previsió. I no oblideu que tornara a nevar al Pirineu cota 2400/2220m en un primer moment per dijous arribar Pirineu aragonès fins als 1900m/, res que els senyors del #skimo encara poden gaudir.


2 comentaris

 1. Pere

  Com sempre clar i concis.
  I una feinada que no et podrem agrair mai.
  Moltissimes Gràcies.

  • alex

   Moltissimes gràcies a tu Pere!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑