Bona nit:

Estem a les portes del que jo anomeno fuetada infernal!, perquè? no perquè tinguem records de temperatura i no poguem sobreviure, ni sigui el fin de los dias, és més simple ,farà molta i molta calor, per exemple a la costa s’aproximara als 30 , cap l’interior dels 35 al 40 i fins i tot algun quaranta i pico, però ens vindrà de cop!! d’un juny podríem dir fresquet, i agradable, i de cop a trobar-nos la calor de veritat de cop i això és com una fuetada que a mi personalment em deixara KO.

Demà tindrem un dia fresquet amb anomalies negatives a 850hp uns 1500m de 2 a 4 graus menys del que tocaria, però sobretot la noticia que tindrem serà l’activitat tempestuosa, una bossa d’aire fred d’uns -14 a -16 graus ens afectara, aquesta nit i sobretot a la matinada tindrem ruixats i tempestes importants cap el Pirineu occidental, especialment Vall Aran, Pallars que rebran forts patacs a la matinada, al mati hi haurà una petita pausa fins les 10/11 on poc a poc els ruixats tornaran a guanyar terreny i sobretot a la tarda és quan Pirineu oriental rebrà precipitacions més importants, Cerdanya, berguedà, ripollès, garrotxa punts Empordà on el gir de vents carregats d’humitat portaran a que hi hagi força gradient per formar tempestes importants. Us deixo captures model Arome amb el seu acumulats que ens poden donar una idea, així com la direcció que agafaran els vents a partir de la tarda.

Bé i a partir d’aquí, ens trobarem un dissabte tranquil, potser alguna roina als pirineus dissabte a la tarda però poca cosa, la temperatura estarà encara molt agradable i ja serà tarda nit quan poc a poc es començara a produir el canvi de masses, aquest canvi serà plenament ja el diumenge 23 on les anomalies positives aniran guanyant terreny i el 24 de juny ja tindrem un dia d’estiu en tota regla!.

Curiosament la culpable serà una baixa situada a l’oest de la península, que farà formar una cunya anticiclònica que ens portara vents d’origen africà i una autèntica llengua calenta que afectara bona part d’Europa, a França podran superar records, aquesta baixa quedara fixe i és el que prolongara la fuetada uns quants dies, per tant no dubteu que el destí és Galícia, Oporto i part de Portugal estaran fresquets res a veure amb el que viurem aquí. Els dies 27 i 28 seran els més forts, molta precaució !!! ja des del 23 amb els incendis i amb els boscos, marqueu a el calendari màxima precaució!!!, a tall d’exemple mireu les temperatures a 850hp pel 27.

I ara la pregunta, fins quan??? Com sempre mirarem els models de predicció en conjunt el GEFS, la foto és terrorífica res de res quasi fins el 2 de juliol i a veure, el pitjor és que la dispersió és poca entre els ensembles i això no ens fa ser optimistes a tantes hores perquè pugui canviar.

Ara mirarem i farem una mica de bruixot , el AO i el NAO segueixen negatius, per tant em fa pensar que aquesta situació tampoc durara tants dies ni serà estacional de fet segueixo pensant que tindrem dinamisme i per tant tampoc una situació prolongada de calorada ni de sequera, com sempre el Déu de la meteo dira , i els clatellots ja els fareu vosaltres per recordar-ho. Salut i Meteo