Bona Tarda:

A partir de demà arranca la fuetada infernal 2, tot i això no serà com la de fa una setmana disparant records absoluts, però entre divendres i dissabte, més dissabt,e a les terres de ponent tornarem a veure 40 i potser 41. Un altre vegada la culpable serà una baixa, però aquest cop el seu moviment ens portara una arrancada de vents Africans però d’origen maritim no des del continent, que no vol dir que no sigui forta, però no tant forta si arranca del continent. La diferència és que finalment el seu recorregut acabara just damunt nostre (més rebaixada a nivell de fred) i per tant serà l’obertura al canvi de temps que tindrem dilluns especialment tarda nit i principalment dimarts matinada

Sempre és interessant en aquets casos mirar els mapes en alçada, aquest cop ens fixem als 500hp uns 5500m, queda clara l’entrada de la DANA o bossa freda, mireu el mapa per dilluns amb isos de fins a -16 graus següent mapa:

A mesura entri a la peninsula fent un recorregut de sud oest cap a nord est, s’anira desinflant si mirem per dimarts queda ja més fluixa a uns -13 però serà suficient energia per arrancar les precipitacions que vindran per el ponent i es fixaran sobretot en la meita nord del país que és qui rebra més precipitació, i més concretament la serralada pirinenca, un respir i gran despès de les dues fuetades seguides. Si mirem mapes de precipitació segons determinista i acumulat ens podem fer una idea tot i com sempre us explico fins que no tinguem els models a escala més reduida els mesoescalars a unes 48h és dificil determinar quantitats i zones.

Per últim sembla que entrarem amb uns dies amb normalitat de temperatures i possibilitats de precipitació divwersos dies,sense gaires extrems, per parlar d’això com sempre ens fixem amb la probabilitat per conjunt GEFS

Els índes AO i NAO segueixen marcant ensembles negatius csa que ens fa pensar de moment en un juliol normal i fins i tot amb possibilitat de més pluvometria més forta del que tocaria, veurem. Salut i Meteo