Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Previsió 9/7. Proxima estació nova DANA entre diumenge 14 i dilluns 15.

Bona nit:

Dia gran de meteo, quin luxe en ple juliol rebre aquets petàcs d’aigua, llocs que estaven molt i molt secs han tingut ruixats molt interessants, com és normal no a tot el territori, però a les alçades que som aigua molt benvinguda i sense fer mal, solament tenim que veure el que va passar ahir a Tafalla a Navarra. Avui començo la previssió posant el model GEFS 12Z model de probabilitat conjunta que ens donara una pista del que pot passar:


A partir de demà temperatures cap amunt, potser alguna tamborinada zona ripolles però ara per ara poca probabilitat, i d’aqui fins dissabte ni gota i la temperatura en augment, fent el pic dissabte, amb calor per sobre la mitjana però parlariem de calor en cap cas de #fuetadainfernal3 de moment que esperi i si pot ser ni que apareixi. Això si dissabte a la tarda al pirineu sortiran les primeres tamborinades en principi restringit a la serralada potser tocant pre-pirineu.. Però on tenim que posar l’atenció dissabte sera perquè tornara a entrar per l’oest de la peninsula una nova dana o bossa freda en alçada, en principi més fluixa que la que hem tingut, segurament amb isos a 5.500m d’uns -14 o -13 quan entri (la d’avui en tenia en la seva entrada uns -18) i ens arribara segurament entre els -10 i -12, traduit nous ruixats i tempestes. Mireu evolució bossa freda en les dues següents imatges entre dissabte i diumenge:

Les precipitacions començaran a partir de diumenge al migdia com sempre aniran d’oest a est, ara per ara és impossible determinar quanties, a on , intensistat,.. com tantes vegades us explico tindrem que esperar els models mesoescalars que treballen a unes 36h i són els més precisos. Us deixo previssió GFS per dissabte i diumenge:

Bé i a partir d’aquií el model GEFS segueix mostrant dinamisme i futures precipitacions, però ja estem a la barrera de les 150h cap endavant i tot balla molt, però com porto comentant en diferents posts, el AO i el NAO segueixen amb ensembles negatius, ben entrat juliol, i això sempre en teoria, és indicatiu d’entrada de bosses fredes (DANAS) i que el nostre amic Açoria seguira en latituds més baixes deixant entrar aquestes bosses fredes a la peninsula. Agrair a tots el seguiment que heu fet i seguim!!! Salut i Meteo.


2 comentaris

  1. Santi Serrat

    Excel·lent info, com sempre.

    Gràcies Alex!

    • alex

      Moltes gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑