Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Previssió 14/8. El dia de la Marmota Tornarem a teir fuetada i desprès refrescada i tempestes.

Bona tarda!!!!

Quin estiu que portem!!! sembla que seguirem repetint al que ja anomeno el dia de la marmota, estem amb una situació molt i molt estranya l’índex NAO segueix negatiu molts mesos seguits això no passava pel que he llegit des de fa molt i molt de temps, aquesta situació juntament amb un AO també negatiu el que fa es despenjar bosses fredes però al tenir l’Açoria més baix de latitud permet baixar mot la baixa (vaguada, bossa freda..) i en un primer moment el gir dels vents contrari a la direcció del rellotge arrosega vents de la caldera africana i per això tenim les fuetades constants aquest estiu, lo normal seria que l’açoria al estar més aprop de la peninsula frenaria que les bosses poguessin baixar tant de latitud i afectarien més l’Europa Central cosa que al no passar també esta provocant aquestes anomalies tant besties de temperatura en positiu.

La clau per mi, és seguir mirant els índexs AO i NAO, si mirem NAO els ensembles (models de probabilitat de color vermell) segueixen uns quants en negatiu per sota zero, i uns quants semblen que siguin en positiu per sobre el zero, per tant podriem tenir una situació a finals de mes que tanques l’aixeta de fuetada & caminantes blancos o que encara continues, tindrem que esperar. Si mirem meteograma ens mostra una mica l’explicació que estem dient:

Doncs bé, centrem-nos amb el que ens ve, entre aquest divendres i sobretot dissabte tindrem la caldera africana de nou sobre nostre, no tant forta com les que hem tingut, però amb aquesta fresqueta del últims dies la notarem, a partir de dilluns la bossa freda tornara a entrar per l’oest peninsular ve forta amb isos de -15 a -17 a 500hp uns 5.500m segurament canviara però tot va agafant força i sembla que a partir del dilluns vespre i sobretot dimarts tornariem a tindre tempestes que de nou podrien ser fortes i severes, estem a l’Agost hi ha molta energia acumulada que provoca lineas de convergència molt grosses, a tall d’exemple us deixo acumulat GFS def 25km però ara per ara ni cas és una primer aproximació estem parlant quasi a 160h. Ho anirem seguint ja que tenim #gassssss. Salut i Meteo

2 comentaris

 1. Ferran

  Millors previsions que les del Meteocat, l’Aemet, la d’en Molina, la d’en Mauri i la d’en Picó!!! Jajajaja!
  Amb les previsions estandars sempre fem curt. Per mi és molt important i d agraïr tenir accés a tantes gràfiques, explicacions i inclús especulacions que en molts casos s’acaben cumplint…
  Molt bona feina!
  Gràcies 😉

  • alex

   Jajajaja moltes gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑