Que bonica és la meteorologia quan les peces encaixen, avui et despertes al mati i dius diosssssss no pot ser tot encaixa!!!, pareu màquines i temps !! que ningú ho toqui, però la cosa no va així ,va d’hores i encara estem parlant de 108h a 140h per tant tot i estar en una branca amb major probabilitat hi ha una incertesa que pot moure les peces i no tindre una situació tant bonica. La primera imatge que us poso és aquest puzle perfect! bé el puzle ja començaria dimarts 10 però he preferit la del 11 dia de la diada.

A veure recordeu tema NAO?, doncs si esta lleugerament positivitzat ,això esta afavorint que el nostre amic Açoria pugi de latitud té pista x anar cap amunt, observeu a l’esquerra el color vermell de les altes pressions i el dibuix del que he fet (linea blava horrible jajaaj) seria el bloqueig zonal amb la clàssica configuració omega (de la lletra grega), aquest bloqueig o linea blava el que fa és obligar a que els vents que circulen en latituds altes (JET stream 300hp, o vents a 500hp) passin per aquesta linea sense poder creuar-la per l’alta pressió, mireu imatges 2 i 3 van a petar damunt nostre per la pròpia configuració Omega i el que és més important arranquen de Groenlàndia per tant estem parlant d’una massa molt freda o com a mi m’agrada dir un clatellot fred.

Si seguim mirant la configuració de la primera imatge observeu com el GFS ja ens posa la creació d’una baixa mediterrània (un dia us parlo de com es fabriquen, perquè no salen de la nada jajajaj) i com s’esta posicionant, i stop!!!!! aquesta és la clau depenent si va més cap Itàlia , a nosaltres a les Balears rebrem més o menys quantitat d’aigua i de neu al Pirineu, si neu!!!! amb aquesta entrada freda la neu es veurà a partir ara x ara d’uns 1800m. Recordeu que els vents d’una baixa és mouen en sentit contrari agulles de rellotge i aquesta és la clau arrastrin vent humits i càlids del mediterra damunt nostre!! Per acabar us deixo acumulats i patacs que posa GFS en sortida determinista pel 10 i el 11, canviara però ara x ara emociona!!. Ho seguim, eiii gent què és divendres

;))))

pd: Com a última imatge mireu el mapa de neu acumulada al Pirineu, tot i que es veurà nevar a 1800m no serà fins els 2200m on podem tenir gruixos de 5 a 20 cm quina ilu!!!