Bon dia:

A fondo, de fet ja va dies amb gas a fondo el nostre amic el model Europeu, i l’Americà poc a poc s’ha anat doblegant a l’Europeu, comença a ensenyar la “poteta” a una situació de traca!!! En el primer mapa us he posat els vents a 300hp o el que és el mateix el JET STREAM o vents a uns 11.000m d’alçada, ho se vaig prometre un post sobre el JET el farem…. Com comentàvem l’altre dia l’Açoria ha tingut pista per pujar de latitud , per tant obliga al jet a agafar la clàssica curvatura en forma de la lletra grega omega, aquesta circulació de vents és la que ens portara una massa freda sortida del congelador de Groenlàndia i molt amablement ens la deixara sobre el nostre cap, penseu que va associada amb anomalies de 12 graus a 850hp (uns 1500m) significa que si la temperatura fos de 15 graus de mitjana estaríem parlant que la tindríem a 3 graus, si fos hivern ho petem!!!..

A partir d’aquí ja ho explicarem també sorgira una baixa mediterrània, que es despenjara dl fluxe general, us sona la història?? una gota freda, és a dir una DANA que serà la responsable d’injectar vents humits i càlids del mar , penseu que porta associat isos de -24 a 500hp uns 5.500m i uns 7 graus per exemple vertical de Barcelona, una autèntica passada, i provocar grans patacs d’aigua associats amb fenòmens tempestuosos. Compte ajuntaments rieres i rierols feu neteja!!!

Aquesta setmana dèiem que l’Europeu (ECMWF) anava amb molt de gasssss i de fet no és que vagi amb molt de gassss va passat de frenada, i poc a poc el nostre amic americà anat torcent la seva primera voluntat i ara esta cada cop tant d’acord com l’Europeu que el dia 10 se lia parda!!!!. Mireu mapes Europeu acumulats que poden anar des de els 50 litres fins als 80 o…, sembla que la galleda d’aigua la tindríem sobretot dimarts 10 i matinada de dimecres 11, per tant la diada seria fresca o freda però a partir migdia sense pluja, la salvaríem por los pelos jajajajajaj, que gran és la meteo, però compte estem a 80h tram on encara poden variar moltes coses, com la posició de la baixa i aquests espectaculars mapes, encara millorar més o empitjorar, anirem fent seguiment.

I per finalitzar no m’he oblidat la neu!!!! Yes!!!!!!! mireu ja quin mapa de neu acumulada a 5 dies!!! de traca!!!, gruixos que podrien arribar als 25 cm, Pirineu occidental & Andorra i parts de l’alta Cerdanya, menys oriental, tot i que la posició perpendicular del jet afavoreix salti a l’oriental. Cota 2200m. Anem parlant, aaaaahhh i bon finde!!!