Bona nit:

Aquest cap de setmana amb la primera nevada amb cara i ulls fins a cotes mitges (Molina 1500m, Canillo 1500m…), i tant dilluns com dimarts amb un refredament global a tota l’atmosfera ja ens dóna la sensació d’estar a Novembre i a la tardor plena, però encara canviara molt més la cosa ja que divendres tindrem sensació d’hivern!!!. Dema dijous ja tindrem un canvi important amb l’arribada d’un front oclús que obrira una nevada sobretot a partir de mig mati tarda Pirineu occidental i que desprès passara cap el Pirineu oriental portant també ruixats a punts del NE, i fent ja baixar la cota notablement passarem dels 1700m inicials a una cota d’uns 1100m/1000m a última hora de dijous, fins i tot la matinada de divendres pot seguir precipitant i afectar punts de la cosat no descarto fins i tot veure algun ruixats costa central. Divendres ens entra una massa d’origen polar marítima amb molt de fred associat, penseu que tindrem a 500hp (uns 5.500m) temperatures de fins a -32 i a 850hp de -2 a 0. Per tant divendres passarem de la tardor a l’hivern de cop!!.

Divendres els ruixats o millor dit la neu , ja faria acte de presència Pirineu occidental cap el mati ,però no seria fins la tarda quan agafaria tota la serralada , la cota a nivells molt baixos posaríem uns 800m de mitjana, tot i que pot baixar entre els 500/600m compte a la tarda la gent que pugeu cap el Pirineu sobretot Vall Aran, Pallars i Andorra situació que pot ser molt complicada ja que pot nevar amb moltes ganes i anar acumulant molts cm, imprescindible porta equipaments!! (cadenes, rodes contacte..). Us poso una serie de mapes temperatures a 500hp i 850hp amb geopotencials molt baixos de 1420m!!!, mireu ja acumulat fins aquell moment.

Quant el JET stream es posi més perpendicular a la serralada serà quant la nevada podrà passar més cap el sector oriental, penso que serà més tarda nit i dissabte matinada què és ara per ara i salvant la distància quant pot ser més efectiva. Durant la matinada de dissabte la nevada es mantindria, parant de bon mati i ara per ara deixant el dissabte quasi sense precipitacions, aquest punt és difícil de concretar ja que pot anar d’unes hores amunt avall. I diumenge compte!!! el plat fort, diumenge ja de matinada i sobretot mati podríem tenir nevada de sumar molts cm, potser amb una pausa migdia i reactivació a la tarda amb nevades de nou i precipitacions punts NE arribant a costa i fins i tot agafant illes Balears. Diumenge podríem veure neu a totes les cotes de la serralada pirenaica i neu al Montseny i a la serralada de Tramuntana, amb cotes molt i molt baixes i possibles sorpreses ara per ara impossible poder determinar. Us poso exemple d’acumulats que podríem tenir ( estimats pot canviar estem a moltes hores encara) Pirineu Osca 120cm, Valll Aran 115cm Pallars 100cm a Andorra Arcalís: 163 cms , Soldeu: 139 cms , Pal: 133 cms, Pas de la Casa 110cm… A l’oriental menys però podien oscil.lar entre els 15/20 cm cap amunt, difícil precisar ja que dependrà molt de la posició final del JET. Toca mirar model mesoescalars, demà a la meteo del Nerín i el Van der Laan podrem donar més dades.