Com cada mes, fem una ullada als dos grans models estacionals que intenten predir com serà el mes de forma general tant a nivell de temperatura com de precipitació. Com sempre utilitzem el model Americà de la @noaa basat en el model CFS a llarg termini, i el model Copernicus basat en el model Europeu ECMWF.

Model Americà:

Aquest model ens presenta un mes de setembre bo, ja que les temperatures estarien en mitjana a tota Catalunya i quasi a tota la península Ibèrica, fins i tot punts del oest peninsular per sota, el Continent Europeu estaria també en la seva major part en mitjana i fins i tot punts per sota (França, UK..), exceptuant la part més nòrdica escandinava i la part més oriental on el model veu clarament anomalies positives. En quant a precipitacions el model presenta una versió no gaire optimista al litoral mediterrani exceptuant la costa catalana que estaria en mitjana, però la part més occidental del país amb anomalies positives és a dir amb menys precipitació de la que tocaria. El model presenta que el nord peninsular seria més plujos del normal, i el sud de la península amb anomalies de manca de precipitació. El continent europeu serien més bones noticies majoritariament per sobre mitjana.

Model Europeu, Copernicus:

Aquest model és la creu, completament diferent a l’americà, preveu clarament temperatures per sobre la mitjana i precipitacions per sota mitjana part més occidental, per tant una versió poc optimista. De fet ja portem diferents mesos amb divergències notables entre els dos models,

Com veieu (previsions meteocat model copernicus) el model preveu que Catalunya estaria per sobre la mitjana, com la majoria del continent Europeu i solament es lliuraria les illes britàniques que estarien en mitjana i alguns punts de Portugal. En quant a precipitacions la meitat de Catalunya estaria per sota la mitjana i solament la costa, fins i tot la central una mica per sobre, ens fa pensar en posibles rebufs, i part Pirineu oriental estarien en mitjana, La península majoritàriament amb anomalies de precipitació fins i tot notables . En quant al continent un escenari molt irregular la part més nòrdica amb més precipitació, diferents punts en mitjana i cap el sud moltes anomalies positives.