Ja ho diuen no hay dos sin una, doncs tot i que encara falten hores estem de nou a les portes d’un canvi molt notable pel cap de setmana, on repetirem ingredients: neu a cotes que poden ser relativament baixes al final (1200/1300m) aquest cop regada més general a tot el territori, i tornarem a tindre vent tot i que no serà tant fort com l’episodi anterior. Divendres ens creuarà un front fred atlàntic que comportarà pluja  d’oest a est al llarg del dia, i neu a la serralada pirenaica , però el més important serà el clatellot fred que tindrem que ens farà tornar a una tardor avançada i en el Pirineu a sensació de ple hivern. Mireu per exemple a dia d’avui les anomalies a 850hp uns 1500m el GFS mostre de 8 a 12 graus menys del que tocaria per mitjana climàtica!! una barbaritat.

Comencem a destripar com anirà tot plegat, una profunda baixa portada des de terranova i amb el passadís que produiran de les Altes pressions del Nord d’Europa sumades a les del nostre amic Açoria la farà baixar de latitud i ens afectara la seva part davantera així com la part més freda, això farà que en un primer moment la cota de neu sobretot a partir de migdia que és quant començara a precipitar amb més ganes estigui situada cap els 250om i al llarg de divendres baixarà amb ganes podent arribar entre la mitja nit entre els 1500 i els 1200m però en teoria serà quant la precipitació afluixarà més (ja haurà passat la part davantera). Cal destacar que ens trobem amb alçades geopotencials baixes més pròpies de l’hivern que no pas ara, ens podem trobar el 500hp a uns 5300m i els 850hp a uns 1300m aquests 200m teòrics que guanyarem poden fer baixar la cota de forma més notable encara que en l’episodi de l’anterior cap de setmana.

Per tant serà divendres i part de dissabte a la matinada quant més litres recollirem i més cm sumarem, ara per ara parlar d’acumulats és complexe i a la vegada poc realista, ja que la baixa depenent del seu posicionament com enfortiment pot fer variar notablement els registres, no el fred que quasi el podem assegurar. Al ser de nou un front Atlàntic tornarem a tindre incidència de NW per tant on més precipitara Pirineu occidental, tot i que aquest cop sumaran més litre el Pirineu Oriental tant a nivell de registres pluviomètrics com de cm, observeu la posició del JET de nou, clàssica configuració amb incidència Pirineu més occidental. Al llarg del cap de setmana, la cota se situarà al voltant dels 1.500 a 1.800metres i els ruixats no desapareixeran del tot, amb la possibilitat de diumenge de més insensibilització però queda molt lluny. Us deixo un parell d’acumulats de precipitació i el model WRF-ARW a 5 dies amb acumulat de neu.