Com cada mes, fem una ullada als dos grans models estacionals que intenten predir com serà el mes de forma general tant a nivell de temperatura com de precipitació. Com sempre utilitzem el model Americà de la @noaa basat en el model CFS a llarg termini, i el model Copernicus basat en el model Europeu ECMWF. És important dir agafats en pinces, fàcilment comprovable que el seu nivell de probabilitat moltes vegades és força baix però no deixen de ser eines útils i valorables.

Model Europeu, Copernicus:

Aquest model per fi ens porta bones noticies!!, preveu temperatures en mitjana climàtica en tota Catalunya, i una fantàstica noticia precipitacions per sobre la mitjana!! a tot el territori per tant una versió molt optimista del model que últimament ens tenia acostumats a previsions molt dolentes a casa nostre. I el continent la part més oriental també en precipitacions per sobre la mitjana i centre Europa en mitjana, aquesta configuració ens fa pensar veurà el jet amb forces oscil·lacions trencant el famós zonal

Model Americà:

Aquest model és la creu, completament oposat al model europeu ens presenta un mes de desembre dolent a nivell de temperatures exceptuant NE Catalunya que estaria en mitjana i molt dolent a nivell de precipitacions amb anomalies importants, menys la part NE que estaria en mitjana. El model presenta que la península ibèrica estaria majoritàriament amb anomalies de precipitació importants i temperatures per sobre mitjana o en mitjana, i el continent europeu de temperatures per plorar anomalies a quasi tot el continent sobretot la part escandinava molt altes, mentre que a nivell de precipitació seria la part oriental més dolenta i la part occidental més en mitjana o una mica superior.

i fem miradeta del model CFS en la seva previsió per setmanes (mitjana de ensembles) podem veure com aquesta setmana i les dues primeres de desembre ens acompanyarien anomalies negatives a 500hp això significa terreny de pressions baixes i part tant possibilitat de despenjaments de bosses fredes atlàntiques, seria ja la tercera setmana de desembre quant el model marcaria una tendència a bloquejos positius, cal recordar que aquest model i els seus ensembles s’actualitzen diàriament per tant més variabilitat., tot i això ens fa ser força optimista aquest mes sobretot la primera quinzena.