Ja tocarà fer anàlisis i molts més profunds, però simplement anem a fer un esboç ràpid del que pot passar ja a partir de demà dilluns 28 d’abril. Si observeu ràpidament el mapa d’anomalies a 500hp queda claríssim com substituirem els vermells (anticicló i falques anticiclòniques) per al blau baixes i aire fred, però tindrem de tot, plugims, pluges , fang, neu a cotes altes , fred , molt de fred neu a cotes baixes i tramuntana & mestral tot això en 6 dies com aquell que diu a partir d’avui.

Dilluns serà un dia de transició però el titular seria adéu sol solet, els núvols aniran agafant protagonisme i cap la tarda ja tindrem el cel ben cobert.

A partir de dimarts, ja plouria una mica més de forma inconnexa, penseu que anirà a més dimecres i serà el dijous el dia de pluja i neu més general, ja ho anirem especificant a mesura surtin els models mesoescalars, però perquè tingueu una idea us deixo predicció acumulada GFS. Dimarts i dimecres el que caigui amb fang (tindrem pols sahariana), dijous seria el dia que la pols ja ens deixaria definitivament.

Mireu quin mapa!! neu acumulada a 5 dies ;))) dimarts cota alta 1900/2000m, dimecres baixarà tarda/nit cap els 1700/1600m i dijous què és quan més nevaria la cota podria baixar als 1300m o menys, per cert Montseny blanquet dijous ;))

I a partir de divendres entrada de Nord que pot ser molt i molt contundent, models com el GFS en poses isos de -34 a 500hp uns 5.500m i de -4/-7 a 850hp seria molt i molt fres, en principi nevada de nord al Pirineu sobretot occidental, veuríem JET i si salta amb ganes o no, possibilitat de rebuf i sorpreses a cotes baixes?? o formació per fred mesobaixa cap Golf de Lleó??, ara per ara impossible afirmar res, però tots els models amb matisos veuen l’entrada freda!! Aahhhh i tramuntana & mestral mode on #caminantesblancos on the ice!!

Apa setmana de seguiment!! ens seguim, per cert demà farem #lastupdate en instagram cap les 20:30h amb un directe us deixo adreça per si em voleu seguir

https://www.instagram.com/alexvandermeteo/