Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Torna la tardor. Esperança segona quinzena de novembre.

El titular és senzill, torna la tardor, lamentablement encara haurem d’esperar una mica, perquè quan més ho notarem serà per tot sants, és a dir 1 de novembre. Anem a fer una mica de previsió d’aquests quatre dies perquè molta gent té festa i molts plans per sortir.

A veure, a poc a poc com veieu la temperatura anirà cap a la normalització, com a mínim tancarem les nits tropicals que poca broma encara parlem d’elles un 28 d’octubre, finalment tindrem un mes d’octubre de rècord, i lamentablement molt sec, de moment no veiem grans precipitacions, simplement el pas d’un front que ens arribarà desgastat, entre dilluns tarda nit, matinada de dimarts i primeres hores del matí.

Comencem per dissabte, tindrem variabilitat amb sol i núvols, però sense precipitacions, amb núvols més abundants a la costa, amb alguna boira mati i tarda , vespre. Al migdia calor, sobretot punts d’interior i ponent.

Diumenge, seguirem amb boires matineres, més núvols de caràcter alt i mitjans, en principi sense precipitacions, molt potser alguna roïna Pirineu, però en principi molt difícil, seguirem amb calor tot i que serà el punt d’inflexió.

Dilluns, l’arribada d’un front desgastat deixarà sobretot núvols a partir tarda/migdia, primeres precipitacions tarda/vespre entrant per ponent, pot regar de manera molt feble a tots els punts del país, més pluja matinada de dimarts i alguna possibilitat primeres hores del matí de dimarts.

Dimarts 1 de novembre Boires al matí, potser alguna precipitació primeres hores, per al migdia obrir-se, temperatures més semblants al que seria la tardor, per tan màximes més frenades i fresca en punts de l’interior i Pirineu primeres hores del dia. A la tarda vespre poden tornar a aparèixer precipitacions cap al Pirineu.

Per finalitzar aquest post fem una miradeta al mes de novembre, utilitzant el model europeu per setmanes actualitzat el 27 d’octubre. Fem miradeta a les anomalies d’altes pressions a 500 hPa que ens donen la pista si tindrem, altes, baixes pressions o normalitat, és a dir terra de ningú. Ens va mostrant el que sembla la tendència de novembre, que els primers 15 dies seguirem amb el domini de les altes pressions, via falca i a partir de la segona quinzena toca normalitat, sobretot última setmana de novembre.

Temperatures per sobre la mitjana, tot i que lleugerament res a veure amb el que hem tingut aquest mes d’octubre, i quant a les precipitacions més optimisme, ja que a partir de la segona setmana de novembre estaríem amb mitjana, i, per tant, plouria el que ha de ploure, fins i tot l’última setmana estaríem una mica per sobre la mitjana, cosa que signaríem sense pensar-ho.

3 comentaris

 1. Xavier

  Gràcies Alex!!! Ho expliques molt i molt bé

  • alex

   moltes gràcies

 2. Imma arias

  Gràcies Alex, es fantastic seguir-te i molt, molt fiable, tot i que no ens agradi aquests canvis climàtics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑