Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Previsió de Dijous a Dilluns

Fem una primera mirada de quin temps podem esperar de dijous a dilluns ara que molta gent tindrà festa divendres i dissabte per les escoles i la festa de la segona Pasqua a Barcelona. La resposta és ràpida, tindrem aire fred en altura i, per tant, possibilitat de ruixats cada dia. Avencem que aquest cop el vent no serà protagonista i fins dilluns no tindrem ni mestral ni tramuntana, exceptuant els cops de vents associats a alguna tamborinada.

Observeu l’aire fred que tindrem a 500hP uns 5.500 m, com podeu veure ens acompanyarà de dijous a dilluns, fins i tot de cara demà tindrem la -22/-24, molt aire fred a les alçades de l’any que som, sinònim de tamborinades i tempestes.

Dijous:

Atenció!!, amb els patacs, tamborinades, calamarsa o pedra. Ens entra una -22 a 500 hPa, fins i tot extrem NW del Pirineu una -24, i això en primavera és una petita bomba freda de convecció. Cota de neu es mourà entre els 1700/1800 a 1900m. Tindrem en alçada SW-W . Precipitacions entrant de matinada d’oest cap a est, més meitat nord, al matí afectant litoral i prelitoral costaner, en principi més números, patacs comarques gironines i barcelonines, a la tarda clàssics ruixats inconnexos que podrien afectar a qualsevol punt. En definitiva, un maig com els de sempre, primavera, mode on. Us deixo acumulats Arome d’on veu els llocs més probables, però repeteixo en primavera hi ha la bono loto tempestes.

Divendres:

Divendres al matí ens llevarem amb algunes precipitacions sobretot al Pirineu més occidental, a partir d’aquí seria una mica més estable, però a la tarda sortirien bolets força inconnexos, aparentment més números prelitoral i punts de l’interior i del sud així com al Pirineu però no gaire organitzats. Cota de neu de 2200/1900m

Dissabte:

Ens entraria una linea d’inestabilitat associada a aire fred que passaria d’oest cap a est, a partir del migdia creixerien els primers ruixats sobretot meitat oest del país i Pirineu més occidental, però anirien avançant cap a l’est, tot i que a la costa és on menys plourà no descartem acabin de fer presencia, més números costa sud. Cota de neu de 2100 a 2400m

Diumenge:

Tot i que estem a moltes hores i la previsió agafa un grau d’incertesa elevada, sumat a què estem a primavera. Diumenge esperem les precipitacions a partir de la tarda, per tant, matí força salvable, i sobretot meitat oest del país, creiem que a la costa no plourà ni matí ni a la tarda. Diumenge la cota de neu rondaria els 2500m.

Dilluns:

Ara per ara el dia més inestable, però estem a més de 120 h i la probabilitat és baixa, anirem actualitzant. Les precipitacions arrancarien de bon matí de sud cap a nord escombrant tot el país. Amb aparició sobretot a mig matí del mestral i la tramuntana. I la bona notícia és que si encara mirem més enllà sembla l’aixeta de moment no es tanqui.

Acumulats GFS fins dilluns, és una aproximació no mireu els litres

26 comentaris

 1. Dolors

  Moltes gràcies, et segueixo amb molt de gust!

  • alex

   Gràcies!!!

 2. Enric

  Molt bona feina Àlex, un plaer seguir-te.

  • alex

   Gràcies!!

 3. Marc Masriera

  Moltes gràcies crack

  • alex

   Gràcies!!

 4. Nuria

  Muchas gracias Alex

  • alex

   Gràcies!!

 5. Javi

  Molt interesant Alex, sembla que per fi tindren una primavera de veritat!!!

  • alex

   Ja ens toca!!

 6. Josep María Mateu Romo

  A veure a veure doncs

  • alex

   esperem…

 7. Joaquim Ribas Lloret

  Quin luxe d primavera..gràcies per la teva feina, Alex !!

  • alex

   A vosaltres!!

 8. Lourdes

  Informació molt ben detallada.
  Moltes gràcies Alex.

  • alex

   Gràcies!!

 9. Jordi Giró

  Gràcies Àlex, aquests díes m’esalviaré regar hort i conreus. Bombes i motors mode off.

  • alex

   Guai

 10. Jordi Bober

  Tornaré ser petit!! Bona previ.

  • alex

   Gràcies!!

 11. A.M.

  Gràcies per la feina.

  • alex

   Merci!!

 12. Jose maria gallardo herrera

  Gràcies!!!, quina feina tan ben feta!!!

  • alex

   Moltes gràcies!!

 13. Enric

  Molt bona feina, intentant d’agafar totes les possibilitats i amb un alt percentatge d’encert al nostre Pirineu. Moltes gràcies.

  • alex

   Moltissimes gràcies!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑