Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

#lastupdate Previsió de Dissabte a Dilluns. Miradeta setmana vinent.

Seguim en ratxa!!, anem sumant litrades i temperatures de luxe, fins i tot per sota la mitjana climàtica. Tenim una baixa situada entre França i Espanya posada en el mar atlàntic i el que és més important no es mou, observeu que passen els dies i continua quieta, gràcies a les altes pressions escandinaves, abraçant a les illes britàniques i part de l’atlàntic nord, això fa literalment de barrera i es recaragola amb un embossament fred de quasi -22 a 500 hPa, enviant-nos baixes pressions humides i aire fred en altura, sumat a què estem a primavera ingredients fantàstics, per patacs, pluges, tronades i calamarses.

Observeu que tenim aire fred per dies, com a exemple us poso icon a 500 hPa fins on arriba a 120h (dimecres) i com podeu veure continuarem amb l’element principal per pluges, patacs i tempestes, aire fred en altura, sumat a baixes pressions superficials, i arrossegament humit pel moviment antihorari de la baixa, ahhhh i el solet de primavera que fa molta feina.

Dissabte:

Aquesta matinada encara tindrem precipitacions sobretot sector més NW del país agafant Pirineu o Prepirineu. Dissabte al matí podem tindre precipitacions cap a la costa, preferentment costa daurada i costa central, en general meitat nord del país, agafant Pirineu, Prepirineu i punts de CAT interior, al matí menys probable al sud. A la tarda es tornarà a activar la convecció, però una vegada més el SW farà de frontera i el fuet convectiu serà més cap a la meitat oest del país, sense descartar pugui sorgir una tamborinada prop de la costa. Però en principi com podeu observar amb la imatge és el dia que tindrem el nucli de la baixa més lluny. Cota de neu de 2200/2400 m

Diumenge:

Ara per ara, si heu d’escollir un dia per fer activitats de muntanya o a la costa, és el dia mapes en mà, en principi durant el matí no esperem precipitacions, i aquestes apareixerien a la tarda i més Pirineu occidental i Prepirineu (quadrant NW), sense descartar puguin agafar més extensió i surti algun bolet inconnex, però ara per ara apostaríem per un dia amb menys convecció. Observeu com el nucli més fred el tindríem a l’oest peninsular, amb influència de SW i la part més freda solament afectant el quadrant comentat. Cota de neu uns 2400m

Dilluns:

Ens situem a 80h, i en primavera i parlar de precipitacions la probabilitat disminueix, tot i que ara per ara sembla que les precipitacions apareixerien de bon matí però més situades meitats nord, i no tant una regada general com fa un parell de dies mostraven els models. Tot i això, seria el dia amb més precipitació, ja que la part més freda de la baixa la tornaríem a tindre molt més a prop, de fet la matinada de dimarts continuarem en precipitacions que segurament agafarien més la part oest del país sumat a punts del sud de CAT. Cota de neu 2200/2400m

Observeu el meteograma, seguirem amb ratxa temperatures en mitjana o per sota mitjana i amb precipitacions.

2 comentaris

  1. Albert

    Gràcies per esplaiar-nos amb les teves lliçons tan didàctiques

    • alex

      A vosaltres!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑