Mireu el mapa de convecció prevista per aquesta matinada, recordeu per definir-ho fàcil que la convecció és la capacitat que té l’aire de pujar i per tant de refredar-se, condensar-se (perdre l’humitat) i generar grans cúmuls associats a tempestes, estem vermells! (costa) . Amb aquesta idea també associem la paraula gradient tèrmic, què és la variació de temperatura per

unitat de distancia (normalment kelvin metre). Quant diem que hi ha gradient , significa que hi haurà transmissió de calor d’un cos més calent a un fred, resumint i fent-ho fàcil que va a crear un pedazooo de nube jajajaja, pot provocar tempestes, com us comentava ahir crec que sobretot costa central sentirem tronar una mica més de mitja nit cap la una. Us deixo meseoscalar WRF-NMM a 2km amb evolució possibles petàcs.
En quan a la neu:

La cota començara alta 2200m/2000m però cap el mati (7/8 mati) és quan la nevada als pirineus podria ser més forta, és en aquells moments on tindrem a 500hp a 5600m uns -22 i a 850 uns 5/6 graus a uns 1460m això ens dóna una cota d’uns 1800m que amb precipitació pot arribar uns 1700m. Us deixo acumulat neu #324eltemps