Bona Tarda:

Anem a fer una ullada de com serà el Desembre segons els models estacionals de la NOAA a nivell de temperatura i precipitació.
Els pronòstics son de les condicions inicials dels últims 30 dies, amb 4 pronòstics cada dia (sortides), que els podem trobar cada cop s’actualitza el GFS.
El model es divideix en 40 ensembles ,que expliquen 30 dies, i els divideix E1 (10 primers dies), E2 els segons 10 primers dies i E3 els últims 10 dies
Las anomalies són amb respecte a la climatologia de retransmissió de 1999-2010.

Primer us poso E1,E2 i E3 de temperatures a 2 metres. Podeu observar que en E1 estarem lleugerament per sobre mitjana, en E2 en mitjana i E3 en mitjana, per tant a nivell de temperatures estarem com les que tocaria un desembre clàssic, ni grans fredorades ni calorades. En la segona seqüència us poso les precipitacions, en principi els 3 models van lligats, a presentar desembre en mitjana per tant i resumint tindrem un desembre com els que toca, no com ens el podem imaginar tot gelat ,congelat i nevat. De fet a vegades em dic a mi mateix: l’hivern no comença fins el 21 de desembre!!!. Això si a partir de dimecres, anticicló i temperatures cap amunt, potser alguna cosa divendres però sempre amb circulació atlàntica ,això vol dir sud oest i a casa nostre arriben super desgastats. Paciència i Salut i meteo!!