Bona nit:

Seguim veient una entrada freda entre el 13 i el 14 de marc de la setmana vinent, encara que lamentablement desprès tot indica que el Açoria tornara a visitar-nos i per dies (Segons GFS, Europeu no ho veu tant Clar). Ara per ara demà a la tarda poden haver-hi a la tarda vespre ruixats sobretot per Osona i ripollès i no descarto veure algun floquet pel Pirineu oriental ja entrada la nit cota de 1400/1600m.

A partir d’aquí se’ns torna a tirar l’anticicló amb una pujada de temperatures molt notable el cap de setmana, de fet la cota diumenge rondaria els 2200/2400m sense descartar algun timit floquet diumenge tarda vespre Pirineu occidental. Dilluns sembla que tindríem una normalització de temperatures amb alguns ruixats molt febles punts del Nord-Est sense descartar punts de la costa litoral. A partir d’aquí tindríem l’entrada freda, tant el GFS com l’Europeu la veuen, el problema és que torna a ser un front Atlàntic entrant pel Nord-Oest o potser girant Nord-Est cosa que afavoriria més pels nostres interessos. Un tema important és com ens afectara el JET, models com el ICON ens el posen molt perpendicular i relativament fort afavorint la precipitació a la serralada mentre que el GFS no tant, estem a 130h i aquí és on tinc forces dubtes, penseu que solament que la baixa es col·loqui uns km més avall o amunt fa girar molt la predicció i mentre no estiguem a la frontera de les 100/120h els models donen girs forts sobretot en situacions no anticiclòniques.

El model europeu per exemple veu una nevada maca tant dimecres com dijous, amb una situació inestable quasi fins el 15 de març sobretot a la serralada pirenaica i en canvi el GFS veu el dia 13 i una mica el 14. El que tinc clar és que a partir de dimarts baixada de temperatures que pot durar 2 o 3 dies i que podria portar una nevada o nevadeta . Continuarem el seguiment, ja que el GFS ens posa anticicló per dies i l’Europeu insinua coses més maques i dinàmiques. Però el que em fa mal pensar és índex NAO segueix molt positiu i per tant afavoreix que el Açoria sens posi a sobre deixant simplement petits moviment a alguns fronts Atlàntic que si arranquen amb un a ondulació del JET més cap a Groenlàndia ens porti aire més fred. Salut i Meteo