Bona nit:

El que portàvem parlant fa una setmana sembla que els models es van posant d’acord tant el GFS com l’Europeu i de cara a dimecres i dijous tindrem una baixada important de les temperatures (sobretot d’on venim) i una nevada que en el Pirineu Occidental, Alt Pirineu i Andorra pot deixar gruixos que poden ser macos (10 a 25 cm o una mica més ,encara per afinar), ara per ara a l’oriental seria més anècdotic (2-8 cm), encara que estem parlant ja entre 60 i 80 hores i quan surtin els models meseoescalars podrem afinar més. Sembla la cota podria baixar fins els 900m sobretot de cara a dijous començant dimecres a uns 1800m.

A 850 hp podríem tenir temperatures entre els 0 i els -4, mentre que a uns 500hp (uns 5.550m) entre -23/-25, avui per exemple hem tingut uns 12 a 850hp i uns -18 a 500hp, horrible!!. Interessant la configuració del JET dijous és el que em fa pensar que encara potser la nevada a l’oriental podria millorar dels registres que actualment posa, pobres com us he comentat.

Fem una ullada al meteograma per veure quina és l’evolució posterior, i si el maleit zonal ens tornarà afectar amb l’Anticicló que no en el trèiem de sobre!. Doncs ens indica una configuració molt interessant, semblaria el cap de setmana s’estabilitzaria per a partir del dilluns 18 tindre una retirada clara de l’Anticicló i la possibilitat d’una entrada freda amb cara i ulls, amb precipitació fins i tot amb la possibilitat de formar-se una baixa cap les balears que ens impulsarien vents marítims i per tant precipitació amb temperatures força baixes

La sabiduria popular sempre ens parla de la nevada de Sant Josep, us poso a tall d’exemple el meteograma numèric de la Molina, però estem parlant a 170h i de precipitació per tant molt poc fiable

Observeu com la 5 columna ens mostra les quantitats recollides per hora i l’última la cota de neu, aquesta es desplomaria completament dimarts. Si mirem meteograma de Barcelona (per curiositat) podria caure la cota fins els 350m, això ens podia fer pensar que si els models no canviessin, molt probable ho facin ,fins podríem veure floquets al Tibidabo, això ja seria la prorroga d’un hivern per plorar!

Personalment el que més content em faria és aquesta fotografia, una clara retirada del anticicló i del zonal i un jet que arrancaria des de Groenlàndia portant-nos una fuetada freda molt i molt interessant. Resumint per fi sembla que març vol començar a fer de març i com a mínim tindre pluges i moviment.

Per tant continuarem fent el seguiment, i segurament puntualitzant i canviant coses, portem un hivern de rebaixes permanent en els models per tant hem fan ser més escèptic.

Salut i Meteo