Bona nit:

Ja estem a unes hores del que vam pronosticar fa més d’una setmana, a partir d’aquesta matinada entrada freda amb nevades al Pirineu. Nevada de nord i nevada que afavorirà principalment el Pirineu Occidental o el que anomenem alt Pirineu. Mireu escalar Arpege quina acumulats de neu ens dóna:

La nevada arrancara la matinada de dimecres (aquesta matinada amb cota de 1200m a 1600m). Demà al mati podem tenir algun ruixat al litoral ,que fins i tot podria ser una mica maco, a mig mati tot para, i a la tarda arranca la nevada amb una cota molt més baixa uns 800m, ja que ens entra l’aire fred de ple. El vent es reforçara i a la tarda el mestral i la tramuntana bufaran amb ganes.

Dijous serà un dia fred però ja amb molt poques possibilitats de veure alguna precipitació, si cau alguna cosa seria més cap el nord-est.

Ara fem la predicció a llarg termini i com sempre mirem el meteograma ja què és l’única eina que ens dóna una visió a mig llarg termini aproximada.

Queda claríssim que el cap de setmana tindrem una pujada molt notable de temperatura sense precipitacions, terrasetes, platgeta, maniga curta… horrible!!! estem a Març, però amb aquest no hivern doncs resignació, a partir d’aquí obrim les esperances, però compte, seguim tenint un índex NAO en positiu i sense símptomes de voler canviar, això significa que el Açoria té pista per pujar de latitud i com va sent la tònica de l’hivern rebaixar les precipitacions i el fred pel bloqueig, per tant a tantes hores jo no seria massa optimista, aquesta pel·lícula la portem veient tot l’hivern.

Ara bé, ja coneixeu el meu caràcter optimista i positiu per tant si el meteograma segueix mostrant la tendència sembla que quasi fins el 20 estaríem en una zona de geopotencial baix, el verd guanyaria al groc i al vermell, com us poso en les imatges fins i tot el GFS i l’Europeu a llarg termini mostren configuracions similars

Si es compleix aquesta característica podríem tenir pluja i neu com mostra la mateixa sortida determinista del GFS, amb mapes xulos pel dia 18 i quasi amb ruixats i neu fins el 20, aiiiii que maco si passa, ara en serio sent més rigorosos creiem que tot i estar el índex NAO en positiu la baixada del anticicló ens podrà afavorir uns 3 dies bons

L’altre punt es farà fred, baixara molt la cota de neu, veurem nevar al Tibidabo????? ara per ara sembla que la isoterma dels 850hp no arribaria ni als zero, per tant la cota de neu difícilment podria baixar dels 700m, necessitem una -2 per començar a veure neu a cotes baixes, tot i això estem parlant a més de 150 hores i per tant els models ballen molt, però no sembla que ens entri una bossa molt molt freda, tot i això la baixada de temperatures serà molt notable i més desprès del cap de setmana que tindrem. Com sempre seguirem fent seguiment. Gràcies pel seguiment i Salut i Meteo