Bona Tarda:

Poc a poc es va configurant el nou escenari de canvi que tindrem a partir de diumenge tarda nit. (primera fotografia amunt). Per començar l’Anticicló se’ns tira a sobre amb una massa d’aire càlida a 850 hp (uns 1500m) escandalosa uns 12 graus (entre divendres i sobretot dissabte)

positius!!!. Per tant quasi estiu, la bona noticia és que l’hivern arriba de cop a partir de dilluns, dimarts on a la mateixa alçada tindrem temperatures de 0 a -4, brutal!!!! per agafar un engostipat dels forts!!!. Ara per ara la precipitació començara diumenge a la tarda en un principi amb una cota de neu elevada uns 2200m per ja entrada la nit i matinada poder arribar als 1300m, el problema és que per enèsima vegada tot sembla indicar que la nevada serà molt modesta per dir algun adjectiu, tot i girar vents del NORD Oest sembla que no tindran gaire força com per retenir la nevada i aportar suficient humitat. Us poso a tall d’exemple el mapa de meteoexploracion amb previsió de neu acumulada a 5 dies.

I a partir de dimarts entrada freda contundent però seca, notarem el fred viu entre dimarts i dimecres, mirem el meteograma que sempre ens dóna una visió a mig termini:

La linea blanca (mitjana models) clarament per sota la linea vermella (mitjana dels últims 30 anys) per tant si esta per sota la blanca molt més fred del que tocaria, a més les lineas dels ensembles (colors, cada color és una sortida) estan molt agrupades sense dispersió això ens dóna molta fiabilitat que farà fred, per tant les estacions d’esquí podran posar els canons a tot drap per fer neu artificial. Ara per ara la precipitació és molt dèbil tot i que al estar al voltant de les 100 hores podria canviar. L’Anticicló aquest cop té tendència a estirar-se el que provocarà una obertura de vents de l’est que podrien portar la formació d’una bossa freda, el problema ara per ara és que els models la veuen i la fan anar cap el nord d’Àfrica el que com podeu comprendre ens portaria una nul·la precipitació, però hi han sortides (en els ensembles) que ens la fan pujar de latitud si això passes tindríem la desitjada llevantada, que a més de produir precipitacions notables portaria una nevada maca cap el Pirineu oriental, ara per ara no ho mostren però sempre diem que aquestes bosses fredes són molt punyeteres i són les que fan girar mal de cap en les prediccions. Estariem parlant de dimecres vespre matinada de dijous cap endavant, com compreneu moltissimes hores.

Toca esperar, poc a poc sembla vulgui entrar el dinamisme. hi han factors ens fan començar a ser optimistes a llarg termini, però amb les clatellades que portem de moment preferim ser una mica cautelós i no dir res del que estem veient una mica més lluny del túnel. Salut i Meteo!