Benvinguts a la primavera!!!! Realment estaríem contents si l’hivern s’hagués complert lo del #winterishere, però ha estat molt i molt pobre, sobretot a la part europea occidental, no a la Europa Oriental ni tampoc al continent americà ( EEUU i Canada), però la percepció la tenim on vivim, i per nosaltres ha estat molt poca cosa tant a els pirineus com a Catalunya i a la península en general. Parlem de la primavera

  1. Analitzem estacionals NOAA (Basats amb el model GFS):

Agafem dues “fotografies” : les anomalies de temperatures a 2m i les anomalies de precipitació. Primer analitzem el model en el seu promitg dels tres mesos, fotografia d’abril, maig i juny. Comencem amb anomalies de temperatures a 2m:

El model ens mostra una anomalia entre 0,5 i un grau superior al que tocaria. Si fem un anàlisis mes per mes veuríem que l’abril les temperatures estarien en mitjana, i que seria el mes de maig i juny que estaríem per sobre la mitjana. Per tant seguim amb la tònica d’anomalies positives de temperatures però sense ser molt exagerades de més d’un grau ,o de dos a tres graus.

Mirem el mapa de precipitacions, agafem la fotografia dels tres mesos en conjunt per tant la que mostra el promitg de tota la primavera:

Si fem l’anàlisi mes per mes abril tindríem una anomalia de major precipitació de la que tocaria de 0,2 a 0,4l litres, fins i tot en aquest mes la part més oriental de Catalunya en el seu quadrant més nord tindria encara una precipitació superior de 0,4 a 0’6, i fins i tot juny la part més oriental de Catalunya . Maig i juny també tindríem més quantitat però en la franja de 0,2 a 0,4, per tant bones noticies, té que ser una primavera plujosa no seca com l’hivern que hem tingut.

Salut i Meteo