Bona nit:

Doncs ja som per fi 1 d’abril, i tal com ja vam comentar cap el 20 de març, sembla vindran canvis destacables per trencar aquesta situació que arrastrem tot l’hivern. Cert és que sobretot divendres ,ja veiem una regada més general i abundosa a tot el territori que ha quedat amb uns registres molt pobres quasi situats a les terres de l’Ebre i sud de Catalunya, el GFS es va desinflar com un globo 24 hores abans. Resumim el que pot passar en dos Escenaris:

  1. Entrada Freda que ens arriba dimecres matinada La precipitació seria de Nord cap a Sud afectant menys a les terres de ponent i portant ja una bona nevada als pirineus on podem trobar acumulacions de 10 a 30 cm, us deixo meseoescalar Arpege que ens dona una idea fins dijous matinada dels cm que caurien. Resumint, Nord Est i costa (a part del Pirineu) les zones que sortirien més beneficiades.

El que podem afirmar amb força seguretat és l’entrada freda, si mirem a 500hp ens trobem una bossa que al Pirineu podria estar en els -34 (a la resta cap els -26) mentre que a 850 hp a fins a -7 (pirineu) i a la resta del territori de 0 a -2, per tant força freda, això faria baixar la cota de neu progressivament. Començaria dimecres matinada cap els 1500 per acabar quasi per sota dels 600m, tot i això pensem que quant més precipiti la cota rondaria els 1500/1400m

Us deixo mapa de neu acumulada a 3 dies que és on estem centrant la previsió segons meteoexploracion en el seu model WRF-ARW

Anem a veure el mapa de precipitació, també situats més o menys fins dijous a la matinada: Mirem model WRF-NMM a 5 km, queda clar que la zona del Garraf seria la frontera i clarament Nord Est i Pirineu la zona més beneficiada

El GFS 12Z en la seva versió determinista també ho veu:

Per tant no serà una regada general però amb la sequera que portem es poden registrar en forces punts de 10 a 20 litres que bons són.

2 Escenari Cap de setmana Entre dissabte i menys diumenge:

,Aquest escenari ara per ara és el més complexe, segurament perquè pot donar una regada i nevada molt important, si els models encerten la possició de la baixa. Per tant el primer que fem és mirar el model per conjunts o GEFS:

A partir d’una entrada freda per l’oest peninsular divendres s’originarà una petita baixa damunt del mediterrani, que podria portar sobretot dissabte petàcs d’aigua importants i una nevada força grossa al Pirineu. Tot i això estem a unes 120h i ara per ara és molt complexe determinar si donara diana o no. Anirem actualitzant previsió. Salut i meteo