Bona nit:

Com aquell que diu previsió complerta, un gran dimecres que ha portat força pluja i neu a molts punts del territori. Però la pregunta és volem més #gasssssss??? resposta fàcil doncs si!!!! en tindrem!!. anem a detallar la previsió. El Resum pot ser ràpid una bossa freda en alçada entrara divendres per l’oest peninsular amb cors de-34 en 500hp (uns 5500m), de 1 a zero graus a 850hp (uns 1500m) el que provocara la formació davant de la costa d’una baixa que a dia d’avui portara força precipitació a tot el territori (més als pirineus i nord-est), sobretot dissabte i una mica de diumenge.

Ara per ara encara estem una mica lluny de poder afinar quantitat de precipitació & quantitat de neu , però ens podem fer una idea, mirant el model GFS en la seva sortida determinista 12Z d’aquí fins diumenge & meseoescalar WRF-NMM def 5km fins dissabte migdia, on arriba). Com podem apreciar la zona més afavorida serà de nou la Nord Est del país i la serralada pirenaica, tot i que veurem ploure a tot el territori, ens passara una mica com avui ,quan entri el mestral i la tramuntana la convergència de vents afavorira la convecció (el famós rebuf alimentat amb aire fred en alçada) i per tant les zones més favorables seran la costa e interior Nord Est, al haver-hi aire fred en alçada tornara a permetre créixer nuvolades importants.

La nevada començara divendres, en principi una cota d’uns 1700m per ràpidament ja la matinada, i sobretot mati de dissabte baixar cap el 1200/1000m que és quan nevara més. a mesura avanci dissabte i ja entrat el diumenge la cota podria baixar fins els 700m, però és quan la precipitació seria més petita. Podem parlar de gruixos molt importants , els meseoescalars ens mostren gruixos de 30 a 50 cm acumulats, penseu però ,que aquestes dates de l’any la neu es fon molt més ràpidament i això els models no ho aprecien amb exactitud d’aquí els gruixos acumulats no siguin tant reals, però estem parlant d’una nevada que pot ser important. Us poso meseoescalar Arpege iWRF-ARW dels de meteoexploración : A mesura avancem cap divendres podrem afinar més

I per acabar una ullada al llarg termini, i ens fixarem amb el AO, el NAO i el model de probabilitat a conjunt GEFS. El AO i el NAO completament negatius, per tant ens fa pensar que el dinamisme continuara, entrades fredes (bosses fredes que es despenjen) i que la pressió més baixa del NAO permet un recorregut ampli cap la península allunyant el Açoria, això afavoreix un JET amb una latitud baixa agafant-nos de ple en la seva curvatura cosa que afavoreix sempre la precipitació. I si mirem el gràfic les muntanyetes de precipitació més altes o més baixes però quasi fins el 19 d’Abril. Per tant estem en el #pabingo. Salut i Meteo