Bona nit:

Cap de setmana de neu i pluja, tot sembla que seguim amb el #gassssss. anem a parlar d’aquesta tarda nit i sobretot demà en dues parts, aquesta primera matinada i al llarg de dimarts, ens fixarem a la tarda cap les 17/18h on tindrem una linea de convergència de vents, que produiran una zona important del Nord Est de Badalona cap amunt on poden caure xàfecs d’aigua importants, 30 litres en una o dues hores, encara que en situació de tempestes és difícil afinar. Recordar que la convergència de vents en resum ràpid ,és quan dos corrents d’aire horitzontals es troben i creen el que s’anomena linea de convergència què és el lloc on la massa d’aire puja cap amunt arrossegant l’humitat, i si en les capes altes hi ha aire fred tenim la màquina de creació de tempestes mode on. Mireu la linea que us he posat en vermell serà el que produirà les tempestes, lloc en el mapa de color blau què és el vent que va amb menys força i és obligat a pujar cap amunt, i quan pugi es trobara aire fred en alçada què és l’ingredient bàsic per crear els bolets tant macos que provoquen les tempestes. Us deixo model Arome amb una definició en horitzontal de 1,3 km què és el que afina més amb les precipitacions, les quantitats més grosses les posa en aquest sector.

En quant a la neu podem distingir dos episodis la neu fins aquesta matinada, al mati més o menys fins les 21h i depès a la tarda què és quan podem esperar els registres més forts. Us deixo acumulats Arome i Arpege: La cota mitjana pot estar sobre els 1600m tot i que puntualment podrà baixar fins els 1300, tobogan de cotes i dependrà molt de la quantitat de precipitació i el famós desplome.

Anem a mirar una mica més enllà de dimecres, agafant ja fins el cap de setmana, la previsió de setmana santa encara ens la reservarem ja que la dispersió és tant elevada que per dir-ho de manera força plana ara per ara ni idea. Tant dimecres com dijous, continuarem encara amb aire fred en alçada, el que farà sobretot a la tarda fer sortir ruixats fins i tot amb forma de tempesta, ara per ara sembla dimecres amb més moviment que dijous.

I el cap de setmana és quan els models més lio tenen, per exemple us poso model GEFS d’aquest migdia i el d’aquesta tarda, un gir espectacular: una rebaixa tant de fred com de precipitació, els espaguetis ens mostren com pat variar en km que ens entri l’aire fred o no, i el model Europeu també té molta incertesa (última foto) la taca blava de ni idea som nosaltres, per tant ara per ara tindrem que seguir i esperar uns parell de dies més per poder afinar el pronostic, estem en un abril mogut!!. De fet AO i NAO segueixen estan negatius quasi fins el 13, a partir d’aquí es neutralitzen i sembla tinguin una lleugera bossa freda.

Salut i Meteo!!!