Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Previsió 11/04. Cap de setmana de solet! Com serà la Setmana Santa?

Bona nit:

Avui últim dia de ruixats i nevades, a partir de demà el temps s’estabilitza, potser alguna gotellada de creixement( a les tardes) preferentment zona ripollès tant divendres com dissabte amb un cap de setmana, sobretot dissabte de solet i temperatures cap amunt, tampoc per espantar-se, potser diumenge més nuvolades però que en principi no creiem deixin cap precipitació.

A partir d’aquí comença per molts la setmana santa ,per tant la previsió tot i allunyar-se ja de la part més probable les famoses 120h abans d’entrar en la #meteoficcio ens situa amb un dilluns que potser ja serà més tapat sobretot a la serralada pirenaica, i on dimarts tornaran aparèixer les precipitacions, una cua d’un front amb vents de sud ens fregara, sobretot més al Pirineu, si fem una ullada a la versió del GFS, determinista resolució 0,25 km, ens dóna precipitació a tota la serralada i punts del l’interior fins i tot donant precipitació al mateix litoral, però ja estem a 126 hores i aquí el tema de les precipitacions fins que no tinguem els models meseoescalars no podrem aprofundir més. Al ser un front amb vent del sud la cota de neu estarà molt alta calculo entre els 2300/2000m ja que sobretot tindrem aire fred en alçada potser uns -22/-20 a uns 500hp (uns 5.500m) però a uns 850hp (uns 1500m) valors de 7 a 4 graus massa alts per una cota de neu a cotes mitges com uns 1700m, avui tenim uns -24 i uns 3 això fa una cota d’uns 1600/1700m

A partir d’aquí ens fixarem com sempre en el model de Probabilitat per conjunts, recordeu que és un model basat en l’idea que al ser caòtica l’atmosfera i no poder-se representar exactament, fem petites variacions, els famosos ensembles i ens fixem en els resultats mitjos (linea blanca) comparant amb la linea vermella (mitjana últims 30 anys).

Com podeu observar ens mostra que la baixa atlàntica que treia el cap en la primera fotografia, vol entrar a la península , per tant associar baixes pressions i el que és el mateix precipitació. Si mirem el GEFS ens mostra les muntanyetes de precipitació a partir del 18/19 és a dir entre dijous i divendres sant, complexe tenint en compte la multitud de processions que hi han al carrer. Models com els GFS a 0,25 veuen més la precipitació divendres tarda/nit i part de dissabte i altres com el GEM ens posen la baixa fent diana a la península i per tant amb forces precipitacions el mateix dijous.

El model Europeu també veu la precipitació més cap divendres. En tot cas no es veu cap entrada freda associada on les cotes de neu pugui baixar molt , de fet en tot el període ens mouríem amb cotes de 2300 a 2000m tampoc tinc clar que les cotes no puguin baixar una mica més i situar-se entre els 1500/1700m estem ja a més de 200h amb moltíssima variabilitat. El resum és simple, dimarts dia inestable i a partir d’aquí sembla que entre dijous i dissabte hi hauran precipitacions, magnitud, cotes de neu i quins dies amb més afectació ara per ara és impossible poder saber-ho.

Salut i Meteo

4 comentaris

 1. Tito Harley.

  Molt be mestre gracies per la previsio una abraçada.

  • alex

   Igualment, Gràcies!!!

   • alex

    A tu crack!!

  • alex

   Moltes gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑