Bona tarda, actualitzem la previsió per la Setmana Santa, finalment la depressió es col·locara molt més al sud del que vam dir en l’anterior previa, això fara bàsicament tindre entre divendres i dissabte aiguats molt i molt importants (parlem de registres que poden superar els 150 litres acumulats) entre el Sud de València, Murcia i part d’Andalusia Oriental. Nosaltres en canvi tindrem vent fort de llevant i gregal, però al no tindre fred en alçada el que provocaran és una ventada molt important sobretot a la costa (no al pirineu) i molta nuvolositat amb escasa precipitació exceptuant l’extrem sud de Catalunya. Mireu Acumulat determinista GFS i Europeu fins dissabte, a partir diumenge tarda la cosa pot canviar desprès ho desenvolupem.

Mireu la ventada que tindrem sobretot divendres i part de dissabte, gregal i llevant molt fort, a la costa es notara molt, però com hem dit amb el títol serà sec, ja que no tindrà l’ingredient bàsic, per desenvolupar les nuvolades i els petàcs importants, l’aire fred en alçada, mireu a 500hp (uns 5.500m) estara situat on hem comentat abans i això fara que tots els registres pluviometrics agafin zona mediterranea esmentada. Per tant un divendres de molts núvols i quasi res de precipitació exceptuant les terres del sud de Catalunya especialment terres del Ebre que a partir de divendres tarda poden rebre aiguats importants.

Dissabte seguira sent insegur i ara per ara es veuen ruixats pirineu occidental i punts del Nord Est, amb ratxes de vent encara importants a la costa sobretot ,a partir de la matinada de diumenge els ruixats guanyarien terreny i la nevada aniria a més al llarg de la matinada agafant tot el pirineu fins i tot l’oriental entraria més aire fred en alçada uns -24 a 500hp amb uns 3/5 a 850hp això ens donaria una cota que podria baixar fins els 1800m i donar una nevada que pot sumar entre 5 o 10 20 cm de neu nova (ja anlitzarem punts si com sembla agafa cos). Mirant l’acumulat GFS fins dilluns (poc fiale) ens podem donar una idea d’on aniran . Els ruixats gunayarien terreny al llarg de diumenge agfant quasi tot el territori a la tarda, però ara per ara estem a 100 hores i tot depent com sembla que la baixa se situi una mica més al nord afavorint que l’aire fred ens pugi a les nostres latituds i per tant provocant precipitacions. Us deixo també acumulat neu segons determinista model Europeu.

Dilluns ara per ara pinta insegur amb ruixats qui allà igual que la nevada que podria continuar, però estem pendent d’un embossament fred en alçada que el seu moviment en pocs km pot afectar molt la previsió, per tant ja l’anirem actualitzant. Salut i Meteo