Bona Tarda:

Comencem a detallar la previsió a molt curt termini, parlem de Sant Jordi, un dia important per saber si la meteo ens permetrà sortir al carrer, veure paradetes de llibres i comprar roses, per tant utilitzarem els models meseoescalars que són els que afinen més a curt termini i treballen amb resolucions petites de 1 a 5km de definició i a 36 hores. Tot sembla indicar que les precipitacions afectaran punts del Nord Est i de ponent i que potser costa barcelonina i tarragonina terres de l’Ebre es salvaran i punts de l’interior. El resum seria al mati relativament tranquil algún ruixat Nord_Est i no destaco moments on es pugui veure el sol. A la tarda es complica més cap el Pirineu , interior CAT i ja entrada la tarda nit començaria a ploure a les terres de ponent.Mirem acumulats Arome, Arpege i WRF-NMM: Això si les nuvolades seran presents quasi a tot el territori i no serà un dia assolellat amb caloreta.

A partir d’aquí i ja fent una miradeta a mig termini ens podem trobar entre dimecres i dijous una nevada que podria ser maca al Pirineu, afavorint més al Pirineu occidental que no a l’oriental ja que ens entra una bossa freda des de l’Atlàntic que afavorira els ruixats a la serralada.

Això farà que dimecres i sobretot dijous notem una devallada de temperatura considerable, farà veure nevar a cotes relativament baixes en principi la cota es situaria als 2000m per baixar ràpidament als 1700m de mitjana sense descartar veure nevar als 1300/1400m (més en la part occidental). Us deixo alguns acumulats de neu previstos perquè tingueu una idea: Com veieu gruixos que en la part més occidental poden oscil·lar entre els 20 i 30 cm amb la part més freda i amb cotes fregant els 1400m quan la bossa freda estigui a sobre.

El model GFS en la seva versió determinista 12Z ens pot donar una idea amb la seva acumulació de precipitació d’avui fins dijous de com podrien afavorir aquestes noves precipitacions:

A partir d’aquí sembla que el cap de setmana seria més tranquil amb temperatures cap amunt, però seguim amb dinamisme, ja que els famosos índex NAO i AO segueixen en la part negativa fins ja entrat el mes de maig, això fent una lectura ràpida vol dir possibilitat d’entrada de bosses fredes cap la península i per tant possibilitat de ruixats i nevades altes, sembla de moment l’açoria no vol acostar-se. Tot i això anirem matisant segons vagin passant els dies.. salut i Meteo