Seguim amb un desembre amb temperatures clarament per sobre la mitjana, però també amb nevades i pluges molt més abundants del que tocaria. Una profunda baixa que esta entrant per l’oest peninsular (Elsa) ens afectara de ple entre dijous a la matinada i divendres al mati en la seva part més efectiva de precipitació i neu. la península la noticia serà el vent que impulsat amb un JET (“Corriente de chorro”) fusionat el polar i el subtropical (una cosa molt estranya) picara de ple en tot l’oest peninsular provocant vents molt forts!!

El problema (per la neu no per la pluja) serà que vindrà impulsada per vents de SW que faran com si fos un copia pega, repetir la situació de la setmana passada aquest cop sense nevada prèvia. A 500hp passarem dels-18 que tenim ara (poca cosa) als -16 i fins i tot algun punt de la serralada a -14. I l’altre indicador de la neu els 850hp (uns 1500m) de 6 i fins i tot 8 graus!! per tant quant més precipitara la cota es situara entre els 2200/2400m una barbaritat!! , farà malt a la neu de cotes baixes. Us deixo acumulats precipitació i evolució d’aquestes segons Arome :

Com evolucionara la cota? Doncs Dijous nit sobre el 2200m tota la serralada divendres matinada (màxima precipitació) 2200m Pirineu Occidental 2400 Pirineu Oriental. Al mati a partir de les 6 fins les 12h baixaria progressivament dels 1800/1600m. A la tarda no precipitaria, i a la nit tornaria a nevar de forma més feble per no dir minsa ja amb l’aire fred a sobre (creuant el front fred) i una cota mitjana d’uns 1600m. Amb això ens quedaria un mapa com aquest d’acumulats de neu:

Dissabte ja a la tarda/nit tornarem a tenir precipitacions més a la part del Pirineu occidental començara alta uns 2200m però al llarg de la matinada i part de diumenge el mati anirà baixat fin els 1600m de mitjana sense descartar veure algun floquet cap els 1400m, però parlem de nevades en conjunt febles que com a molt podrien acumular uns 10cm.

I desprès??? Seguim posats amb l’ull a partir del 27 cap amunt tenim esperances Anticicló Escandinau faci la feina que tots volem!!!.

Simplement desitjar-vos bones festes i un 2020 amb molta neu i fred!!! Salut i Meteo.