Estem a 23 de juliol, això significa la canicula, és a dir el periode més càlid de l’any del 15 de juliol al 15 d’agost, però a partir de demà tindrem un canvi notable de temps sobretot per dos factors, el primer una baixada de temperatures a tot el territori, amb lleugeres anomalies negatives, és a dir graus per sota la mitjana i tindrem aquest respir per unes 48 hores, ho notarem especialment dissabte, i l’altre per tempestes que poden ser severes demà tant en intenssitat de pluja com per anar associades amb calamrsa o pedra.

En quan a les tempestes demà a partir del migdia aniran creixent, fins i tot aquesta matinada cap les 5 fins les 7/8 del mati podrien entrar tempestes per ponent , model com Euro4 així ho marca, però serà a partir de migdia on pot caure més, sobretot pirineu, pre-pirineu, Catalunya central i punts del NE, bàsicament meitat nord, sense descartar el ports, les tempestes poden tocar costa a diferència d’aqest dies on tenim condicions CAPE que afavoriren el seu desenvolupament amb l’entrada de l’aire fred en alçada, de fet tenim avis de tempestes importants per Estofex. Sempre més possibilitat des de costa central cap a costa nord.

Per tant la seqüència lògica serà que la meitat nord en principi serà la més afectada, però com sempre dic compte a les sorpreses amb les convergencies de vent i les conveccions que es puguin produir, molt dificils de modelitzar encara avui en dia..

Mireu evolució model Euro4 us pot donar una idea:

Dissabte potser algun residu pirineu més aviat el francès, tot i la baixada de temperatura penseu que la cota de neu en el seu moment més baix estaria per els 3600m per tant res de nevades sorpresives. A partir de diumenge pujada de temperatures que pot ser molt important entre dilluns i sobretot dimarts on al pirineu podriem tenir anomalies de 8 graus, és a dir 8 graus més del que tocaria que ja és calor!!!, però models com el GFS obren l’esperança a que dimecres una bossa freda ens afectes i fins i tot portes una baixada molt notable de la temperatura però això ja és plena meteoficció, tocara esperar, de fet models com el GEM diuen el contrari.

Observeu la disperssió que hi ha ja a partir de dimarts, hi han molts ensembles apunten la baixada però a tantes hores pot quedar en res.