Com cada mes, fem una ullada als dos grans models estacionals que intenten predir com serà el mes de forma general tant a nivell de temperatura com de precipitació. Com sempre utilitzem el model Americà de la @noaa basat en el model CFS a llarg termini, i el model Copernicus basat en el model Europeu ECMWF.

Model Americà:

Aquest model ens presenta un mes d’Agost fantàstic, ja que les temperatures estarien en mitjana a tota Catalunya i a tota la península Ibérica, fins i tot punts del pirineu occidental per sota, la bona noticia sería que el Continent Europeu estaría també en la seva major part en mitjana i fins i tot diferents punts per sota, exceptuant la part més nordica escandinava. En quant a precipitacions el model encara presenta una versió més optimista a casa nostra, la part més occidental plouria per sobre la mitjana, amb registres importants pirineu occidental i part de ponent. El model presenta que el nord peninsular seria més plujòs del normal, i la resta de la península en mitjana per tant molt bones noticies pels incendis. El continent europeu també serien bones noticies o en mitjana o per sobre mitjana

Model Europeu, Copernicus:

Aquest model és la creu, completament diferent a l’americà, preveu clarament temperatures per sobre la mitjana i precipitacions per sota mitjana, per tant una versió poc optimista. De fet ja portem diferents mesos amb divergències notables entre els dos models, i últimament l’americà ho esta afinant més.

Com veieu (previsions meteocat model copernicus) el model preveu que Catalunya estaria entre 0,5 i 1 grau per sobre la mitjana, com la majoria del continent Europeu i solament es lliuraria el nord peninsular i les illes britaniques que estarien en mitjana. En quant a precipitacions sobretot la meitat nord de Catalunya estaria clarament per sota la mitjana i solament la meitat sud ho estaria, part de la peninsula més cap a l’est per sota mitjana i la part oest més en mitjana. En quant al continent un escenari molt poc engrescador clarament menys precipitació de la que tocaria,