Estem davant una situació que als amants de la meteorologia feia anys que no teníem, és a dir la possibilitat d’una nevada que podria ser general a Catalunya, tant per veure nevar com per acumular alguns gruixos de neu que podrien ser considerables sobretot a l’interior de Catalunya. De moment demà divendres serà una situació d’impàs amb certa nuvolositat i no seria fins a la tarda que ja entrarien precipitacions cap al sud entre les 20/21 h i la tramuntana la tindrem reforçada.

Mireu evolució que fa escalar Arome12Z amb una resolució de 1,3 km dels més precisos que hi han i normalment poc portat a exageracions tant en l’àmbit de precipitació com de neu, us poso GIF fins on arriba dissabte matí.

Molta atenció al dissabte ja a partir de la matinada les precipitacions es generalitzaran a tota Catalunya , Seran més persistents al sud de Lleida, totes les comarques de Tarragona i punts de Barcelona on poden tenir registres importants. Vaaa anem al gra nevada!!!!, doncs aquesta pot ser important sobretot Catalunya interior, Muntanyes litoral i prelitoral , interior Tarragona i la zona de ponent agafant fins a Lleida Capital.

NEVADA a TOTES les cotes en un primer moment o entre 100/200 m com a molt (sobretot matinada i primeres hores del matí). Al litoral/prelitoral la cota pujarà fins a uns 400-600 metres en general sempre en funció d’on és col·loqui la baixa com més a prop de la costa més pujar a com més lluny menys pujarà pregunta del milió d’Euros nevarà a Barcelona??? La ciutat de Barcelona, segons els últims models, tindrà dues ocasions de veure neu: 1) Dissabte al matí i 2) Dilluns vinent entre la matinada i el migdia.

Desprès tornarà a entrar aire fred cosa que tornaria a fer baixar la cota dissabte tarda nit i en especial diumenge 200m/0m i sobretot dilluns, on podem tenir sorpreses quasi a cota zero cap al Barcelonés.

Per tant nevada que pot ser destacable sobretot dels Ports cap amunt la part més oest del país. Mireu acumulat de Neu segons model Euro4, per cert la nevada en punts de la península Ibèrica i especialment com a ciutats Madrid i Zaragoza seran espectaculars, observeu que en aquest episodi les comarques del nord seran les menys beneficiades sobretot els Pirineus, un clàssic en la nostra meteorologia quan neva quasi a tota Catalunya els Pirineus quasi no reben res.

Seguirem actualitzant ja que és una primera visió, però us deixo com veu tot l’episodi el model Icon on podríem tenir una idea i l’acumulat del model Europeu que ja fa dies posant una nevada força més important a Catalunya que posaven altres models. Salut i neu!!!!