Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Llevantada + Caminatesblancos

Setmana gran pels aficionats de la meteo, o com m’agrada dir pels meteofrikis. Tindrem de tot pluja, vent, onatge, neu i molt de fred i fins i tot tramuntana & mestral amb un torb als cims dels Pirineus que veurem… Però anem a fer un resum de la situació avui fins on ho veiem comentant el que creiem més probable.

A partir d’aquesta matinada i al llarg del matí, un vent molt fort de llevant impactarà com veieu sobretot a les terres de l’Ebre, provocant un autèntic temporal marítim i unes acumulacions molt importants de 100 a 200 litres, tenint en compte que ja és una zona castigada no és bona noticia, a mig matí en els ports ja pot començar agafar la neu.

A partir de mig matí la precipitació escombrarà de sud a nord, mireu a sobre els acumulats que mostra el model Arome12Z, posant uns acumulats de 80/100 litres zona Garraf & vallessos i agafant algun punt del maresme, per tant plourà molt, i de patacs importants, molta precaució rieres i sortides d’aigua.

Us deixo la seqüència sencera amb el GIF animat del model, on es veu clarament l’escombrada de sud a nord i com la nevada al Pirineu arrancarà cap a la tarda.

Com hem comentat la nevada al Pirineu pot ser de traca amb més de 50cm de neu acumulada i amb una cota que anirà baixant progressivament, demà a la tarda de 1700/1600 , dimecres de 1400/1300m i per dijous es pot veure nevar per sota dels 1000m. Mireu quin mapes de neu acumulada fan molt de goig!!

Ara per ara sembla que dimecres seguirà plovent, però ja de forma més intermitent i no tan generalitzada, tot i això seguirem sumant molts litres i la nevada continuarà activa al Pirineu, de fet dimecres al migdia pot nevar cap a la Terra Alta cap a 500m o fins i tot potser una mica menys, mentre al Pirineu la cota estarà entre els 1400/1300m, dependrà sobretot de l’acostament de l’embossament fred i el seu recaragolament.

Així veu el model Euro4 com podrien ser les precipitacions dimecres i el seu acumulat d’avui fins dimecres

Us deixo seqüencia model Icon12Z del moviment de la bossa freda, ensenyant fins i tot la poteta el clatellot fred que es tira a sobre a partir de divendres.

A partir d’aquí els models d’escala reduïda i per tan molt més precisos ja no arriben i ens situem amb models com GFS o Europeu, icon que va a 120h i comença a ensenyar poteta. Dijous sembla tindríem nevada cap a la matinada al Pirineu amb una cota de 1000 m o fins i tot per sota, i divendres ja entraria una massa molt freda de fins a -34 a 500hp (dissabte) que ens portaria molt i molt de fred, #caminatesblancos on the rocks i una nevada al Pirineu occidental força important entre dissabte & diumenge a qualsevol cota de la serralada, veuríem si hi ha rebuf i alguna possible sorpresa de neu a cotes baixes, ja que la temperatura es desploma. Queda un món ii ho anirem analitzant.

10 comentaris

 1. Joel durà

  Molt bona previ Alex

  • alex

   Moltes gràcies!!!

 2. JORDI DAVINS

  Crack!!

  • alex

   Moltes gràcies!!

 3. JORDI DAVINS

  Prèvia excel.lent!! Bravo Alex

  • alex

   Gràcies!!!

 4. Juanote

  Gracies alex com sempre molt be explicat! ??

  • alex

   Moltissimes gràcies!!!

 5. Jose

  Súper be explícat!

  • alex

   Uaaauuu gràcies!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑