Carles Nerin:

Malauradament l’encapçalament d’aquest article m’agradaria que fos un altre, però molt em temo que aniran per aquí els trets.Van passant els dies d’aquest hivern monòton meteorològicament parlant…i poc o res ens podem posar a la boca tret de les fortes glaçades matinals a molts punts del País i les amplituds tèrmiques que aniran eixamplant-se els propers dies entre els valors màxims i els mínims. Tot això fruit d’aquest anticicló pesat que no ens deixa ni a sol ni a ombra. I encara sort que el fet que sigui més atlàntic que peninsular fa que el matalàs càlid no ho sigui tant en la nostra vertical dins la columna troposfèrica.I en tenim mínim per una setmana, en el millor dels casos, i que es podria allargar alguna més. A set dies vista veiem una petita ona inestable ( fins aquí tots els models convergeixen) que podria ser la protagonista d’un trencament d’aquesta inèrcia i d’un canvi d’escenari.
Analitzem-ho, tot i que la lògica atmosfèrica ( si és que aquesta existeix) és possible que ens aboqui altre cop a la casella de sortida i hàgem de tornar a tirar els daus en la següent jugada

Continuar llegint a http://lameteodelnerinielvanderlaan.com/2022/01/24/la-corretja-de-transmissio-zonal-seguira-guanyant-la-partida-els-dies-vinents/