Primera part del partit finalitzada, i podíem dir que hem guanyat per golejada!!, litrades en molts punts de Catalunya i nevada sobretot Pirineu Oriental i punts del pre-pirineu on feia molta falta. I la pregunta és senzilla ara que??

Demà dilluns ens arriba precipitació amb vents de llevant, encara que per ser més precisos tenim que dir de Xaloc,ens creua exactament un front càlid, observeu l’animació que ens planteja el model Arome i els seus possibles acumulats. Per tant, ja tenim el primer canvi d’escenari!! (no serà l’únic), ens entra vent de xaloc que anirà acompanyat de pols sahariana, ruixats que aniran de sud a nord i d’est cap a oest, cota matí migdia 1700m, tarda vespre 1900/2000m, els dos extrems acumulacions de 10/20 litres punts interior també on menys costa central

L’altre noticia, és que aquest vent de xaloc sobretot a la tarda ens portarà pols sahariana, amb una càrrega molt notable dimarts i sobretot dimecres, com veieu en l’animació del model en tenim per dies.

L’altre protagonista que tindrem el vent, a partir de mig matí el vent de llevant bufarà fort, temporal de llevant en aquest sentit acompanyat d’ones de 2 a 4m, l’aixeta no es tancarà dimarts (la del vent pluja si). Us deixo ratxes segons Arome:

Aquest és l’acumulat de neu nova fins demà a mitjanit, recordeu cota al matí fins a mitja tarda uns 1600/1700 m vespre nit de 1900/2000m, en teoria quan més nevarà la cota no hauria de pujar tant.

A partir d’aquí dimarts el vent i l’onatge continuaran i quan podríem tindre les pluges més generoses entre dimecres i dijous, però hi ha força divergència entre els dos grans models sobretot per l’acostament o no de Cèlia, i qui és Cèlia??, doncs:

Ara mateix com aquell que diu, tenim un despenjament d’una BFA que formarà una borrasca potent que ja té nom Celia, (amb uns 1000km de diàmetre) el seu acostament (possiblement dimecres/dijous) i la possible retrograda cap de setmana, marcaran molt si serà setmana gloriosa o no.

Mirem els models de probabilitat conjunta i tant GFS com Europeu marquen possibles precipitacions més generoses i generals entre dimecres i dijous, però ara per ara res lligat, exceptuant l’explicat per demà dilluns. Continuarem analitzant.