Un projecte que neix pensat en difondre el coneixement meteorològic. Àlex Van der Laan 2018.

Que podem esperar aquesta segona quinzena d’agost.

Avui últim dia de possibilitat de tempestes severes i patacs d’aigua fora del Pirineu, després a curt termini tindrem solet i temperatures en mitjana, fins si fa o no fa el 24 agost, amb petita pujada cap 21/22, per més tard normalitzar i a partir del 24 sembla tornem a entrar a temperatures per sobre mitjana climàtica, això si sense #bomboinfierno, que ja és molt portant l’estiu que portem.

El model de probabilitat conjunta, tornaria a mostrar que els ruixats i possibles tempestes les tindríem diumenge i potser dilluns, per tant, a curt termini divendres i dissabte amb sol a la platja i muntanya, poseu data aquests dies si voleu fer sortides sobretot cap al Pirineu.

Us poso dos models de previsions a mitjà termini, el model GLOBO que m’agrada força en la seva projecció, i el model europeu a previsió setmanal.

Comencem amb el globo, observeu com mostra clarament aquesta última quinzena amb temperatures per sobre la mitjana, però sense #bomboinfierno, però amb #localoret mode on. Dominats per altes pressions (falca anticiclònica) i precipitacions en mitjana, el que tocaria, potser Pirineu més occidental lleugerament inferior, per tant, ens fa pensar amb possibles tronades clàssiques de la segona quinzena, però seguint amb aquest estiu calorós que de moment no ens vol deixar.

Fem miradeta al model europeu per setmanes, europeu allarga fins cap al 22 més fresqueta i precipitació per sobre la mitjana, el que és bona notícia, i semblant al model de probabilitat conjunta. Igual que el model globo ens pinta una última setmana d’agost, sense precipitacions i amb temperatures per sobre la mitjana, però sense calorada bèstia.

Resumint, d’aquí fins més o menys 22/24 agost, temperatures en mitjana o una mica més fresques amb possibilitat de precipitacions avui i diumenge/dilluns, a partir d’aquí acabarem agost amb temperatures per sobre mitjana climàtica i manca de precipitacions, això no vol dir algunes tronades de calor disperses.

9 comentaris

 1. Pilar Huguet Guiral

  Me encanta seguirte lo explicas muy docente aunque me cuesta en catalán

  • alex

   Gracias!!!

 2. Francesc Ventura Llaquet

  Sembla que tornem ha unes temperatures més estables i precipitacions +-normals??

 3. Pablo

  Pues manga corta y chancletas!! 😂😂 Muchas gracias.

 4. August Martínez Perelló

  Gracieeesss!!! Com sempre, molt didàctic i sobretot molt encertat.
  Una pregunta només: quan es parla de temperatura mitjana, a quants anys enrera us referiu?

  • alex

   30 anys del període 1981 al 2010

 5. D'HERT Leopold

  Hola, bon Dia

  Salimos el 1 de septiembre por 1 mes a Cataluña (malgrat de Mar); ¿Qué os parece el tiempo allí en septiembre?
  Gracias por tu respuesta

  • alex

   Me lo preguntás cuando falte una semana, ahora es poco probable poder determinar el tiempo diario de una semana

 6. David

  A per bolets Àlex, ja ni ha per alla dalt la molina ? 😜

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2024 Àlex Meteo

Tema de Anders NorenAmunt ↑